Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

The Ice Diet - Ледена диета

В САЩ вече набира значителна популярност Ледената диета. Тя е разработена от д-р Вайнер, който предложи на книжния пазар книгата си "The Ice Diet" и я рапространи безплатно и в Интернет.
В основата на тази диета е храненето (ако това може да се нарече хранене) с лед и студени храни.


Според автора на Ледената диета за човека е безопасно да консумира дневно 1 литър заледена вода, което от своя страна означава, че за това време ще се изгарят 160 калории на ден. Ледът се добавя в коктейли, чай, смузи и естествено във водата за пиене.
Според д-р Вайнер, който е гастроентеролог, употребата на лед е безопасна, ако организмът се приучи постепенно да ползва леда. Той съветва началото на диетата да бъде в топло време, когато хората по естествен начин се опитват да охладят питиетата си. Започва се с по-малки количества лед и постепенно те се увеличават, докато се стигне до използването на цялото количество, получено от 1 литър вода.
По време на диетата не се използва топла храна под никаква форма.
Според автора на ледената диета за седмица могат да се свалят от 3 до 5 килограма, благодарение на факта, че организмът ще гори калории, за да нормализира топлообмена си.
Диетата не е препоръчителна за хора, чиято имунна система не функционира стабилно, а е отслабнала по някакви причини.