Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

90-дневна диета за максимално отслабване

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар, необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 - цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 - храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни се консумират в този ден:

МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса,нокти,мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:

1. Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата - домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска). Желателно е да не се смесват белтъчни храни (месо и яйца;месо и млечни продукти;яйца и млечни продукти) или поне да не са в големи количества, когато определено ястие налага комбинацията им в сосове, панировки или др.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани с малко сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др.), но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл. 
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене! За закуска-един вид плод, за обяд - друг вид, за вечеря - трети вид.

Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама, като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата направете консултация с лекар, измерете кръвното налягане, и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.

Галерия снимки


Добро утро

Иви май само аз и ти си пишем тука. :D

Иве

А закуска с маслини става пак нали

Добро утро на

Добро утро на всички и наздраве с кафето направо ме е яд на мен че не влязох вчера какво толкова и аз се отплеснах.Танче дано да влезеш набързо и да видиш предложението ми за пица

Добър ден на всички

Иве утре ми е въглехидратен ден и се чудя какво да хапна понеже съм на работа от сутринта до вечерта и няма да мога да си направя спагети защото няма да съм в къщи.Помогни с менюто.:)Ще трябва да си купя нещо от някои магазин и не ми идва нищо на ума какво да е. :D

купи си пица и

купи си пица и махни излишните неща като царевица и колбас

Иве

Аз не изчислих предварително как ще се падна на нова година изчислих дните малко след като започнах диетата и 31-ви .12 ми се пада да съм на въглехидратен ден . Малко гадно ама ще опитам да се справя.

Иве

За б.д ставали да се хапне багета с шунка и зелена салатка.

Здр Танче е аз

Здр Танче е аз започнах от 8 но кое не ти харесва 2 кг са си 2 кг аз може би съм изхвърлила по вече вода.Само много те моля не се отегчавай от тоя кантар просто забрави за него.А за товадали можеш да си хапнеш шунка с багета и салатка мога само да ти кажа да ти е сладко.Малко късно влизам днес но от 2смяна днес бях първа,разведох си кучето а после реших да полегна за 10-15 минутки а то станало 17 часа

Иве

Аз започнах на 10-ти този месец.Реших вчера да се притегля за да вида дали съм свалила,останах малко разочарована защото за 12 дни съм свалила почти 2кг,а да кажеш че ям по много не.Ограничавам си храната и то много,но все пак нямя да се откажа защото това е един напредък.

Значи ти водя с

Значи ти водя с 2 дни ти си започнала в понеделника а аз в съботата с тая цел че като изчислявах на 31.12 да ми е белтъчен ден:)

Танче да

Танче да разбирам ли че заедно вървим с режима ти кога започна

здравейте :)

здравейте :) искам да ви попитам тък като искам да спазвам тази диета но съм на училище проблем ли ще е времето между храненията винаги да е едно и също а не както е дадено за различните дни, различен час. :) примерно закуска плод в 9:00 обяд в 14:00 и вечеря в 19:00 защото в училище само в 9 имам време да закуся а се примирам към 13:30 и затова обяда ми да е в 14:00 :) Благодаря предварително! :*

Здравей Пепи

Здравей Пепи няма никакъв проблем както пишеш часовете по простата причина че винаги се вместваш в часовете между храненията тоест не е проблем не е задължително да се храниш съвсем по час.Като гледам твоят график нямаш хранения на близко и това е добре.Аз пък работя на смени и когато съм 1 винаги обядвам към 14.30.Така че ако решиш успех

az go piq bez zahar ohh dai

az go piq bez zahar ohh dai boje da stane naistina iskam mnogo da otslabna bqh 75 kg sega sym 98 ujas shte se postaraq reshil sym go blagodarq oshte vednaj

Споко Мите

Споко Мите давай смело напред аз пък като си спомня че бях 102кг хаха Сега започнах от 82кг така че няма проблем давай напред

За кафето

Можеш да пиеш разбира се но 30 мин след храна. :)Сега като си на диета не е казано,че трябва да се отказва кафето все пак кафето е течност само ако можеш да го пиеш без захар ще е по добре,но не е грешно да го пиеш и с малко захар

Мите

Трябва малко време. Постарай се количествата на храната която ядеш да не са големи и може да имаш доста добър резултат. :)

iskam da popitam za kafeto

iskam da popitam za kafeto moje da piq kafe po vsqko vreme nali taka zashtoto az karam i noshtni i predi noshtnata piq po princip po 3 4 kafeta tova pravilno li e v smisal vpisva li se v dietata sutrin syshto sym taka zashtoto za vodata razbrah che 30 min sled hranene da se pie i posle moga da si piq kogato si iskam kolkoto poveche tolkova po dobre nali taka

Dobro utro na vsichki znachi

Dobro utro na vsichki znachi ot pisanoto razbiram che trqbva da se minat pone 10 dena i togava da se teglq shtoto az iskam na 4 den da ima rezultat veche a ne stava taka :D

Мите слушай

Мите слушай какво ще ти кажа по време на режима има дни когато си сваляш и хоп на следващият ден кантарът показва повече и това донякъде те демотивира това е мое мнение.За това аз например съм решила по рядко да се тегля но това всеки сам си го решава.А свалянето на кг при всеки е различно.Бъди просто позитивно настроен.В едно съм сигурна тоя режим действа

Добро утро на всички.

Иве мн добър резултат за 12 дни и аз днес съм в 12 но не съм се тиглила надявам се и аз да имам някакъв напредък.:) Може и аз да се притегля днес, по принцип смята след 29 ден ама може и неска да видя дали имам резултат

Добро утро има

Добро утро има ли някой за кафе.Днес закуска киви а за обяд нахут и както винаги когато съм 2 смяна ще сложа и за вечеря в една кутия.

Здравейте днес

Здравейте днес се претеглих е то май като гледам часът беше вчера хаха И така за 12 дни съм -4кг което много ме радва.Искам да кажа добре дошъл на Митко при нас и да му пожелая успех.Мите пиши тук хапвай и слабей:)Ето преди теб имахме също един мъж който много добре се справи.Аз първият път отслабнах 16кг но сега ще видя какво ще стане

znachi sys sig shte otslabna

znachi sys sig shte otslabna moje do 10 den da ne otslabna nito edin kilogram taka li a posle sled 10 da pochna da smakvam dano naistina ima efekt brat mi q e probval i kazva che ima efekt

Наистина има

Наистина има ефект започвай

По принцип

Зависи от организма.Може да отслабнеш още след десетия ден.Не се отказвай лесно.

da razbiram koga moga da

da razbiram koga moga da ochakvam rezultati mnogo iskam da otslabna i vse vikam nqma nqma smakvane apak sym oshte na 2 den :D mnogo lesno se otkazvam tova me pritesnqva che ako ne svalq primerno sega shte izchakam da mine plodoviq den shte napravq oshte edin cikal ot 4 dena i togava shte se preteglq i ako nqma rezultati kakvo da pravq

Да но

Трябва да са на скара да не са пържени.

izvinqvam se che pisha

izvinqvam se che pisha komentar sled komentar no se seshtam malko kasno kakvo iskam da pitam v beltachniq den nqma znachenie v smisal debela nadenica svinski gardi vsichko tova moje da se qde kiuftenca nali taka

Blagodarq vi mnogo za

Blagodarq vi mnogo za ochtivosta zashtoto mnogo iskam da otslabna i da q napravq kakto trqbva 1,77 sym visok a sym 98 kg i trqbva da svalq mnogo organizmat mi e sviknal na mnogo hrana i sega mi e malko trudno no sym reshil da probvam dali shte se poluchi i pri men

Митко

Менютата си ги разпределил добре всеки път можеш да ги мениш на единия белтъчен едно на другия път друго.Препорачително е каквато ти е салатата за обяд да е същата и за вечеря. За плодовия ден аз ям пак по 3-ри пъти на ден . Мисля, че се яде пак по три пъти на ден . Ако има още нещо питай не се притеснявай. :)

oshte neshto :D edna salata

oshte neshto :D edna salata primerno naobqd sym ql zele s morkovi vechrta moje li domat i krastavica ili pak syshtata salatka trqbva da e

Blagodarq vi mnogo za

Blagodarq vi mnogo za savetite dano ne stavam nahalen no ako moje kajete mi dali tova meniu e hubavo parviq den za zakuska dve qbalki qm kym 10 posle za obqd qm pileshko butche i salatka na drugiq beltachen den mislq da q zamenq s parjolka ili nqkakva nadenichka nali butcheto da zamenq inache salatkata si q qm kym 14 da rechem posle syshtoto kym 8 nai kasno i posle ako osetq glad vodichka na 2 den kartofki na furna primerno ili vareni kato saotvetno zakuskata pak e qbalki zashtoto mi haresvat mnogo 3 den spageti mnogo obicham a moje i pica s celenchuci i plodoviq den pak li trqbva da qm tripati na den sutrin obed i vecher ili moje po na chesto da priemam plodove

Митко

Избери си едното,или салата или царевица.Аз поне ако на обяд ще ям салата с някакво ястие вечерта ще ям пак салата,няма да я заменя с царевица.

Митко

Сега на обяд като ядеш яхния вечерта ще ядеш пак от тази яхния.Каквото ядеш на обяд ще ядеш същото и на вечеря.:)

Znachi nemoje primerno sega

Znachi nemoje primerno sega dnes mi e 2 den shte qm qhniq s kartofi vatre ima kartofi chushka i morkov i shte si napravq salatka posle nemoje li vecherta da qm primerno zarevica konserva s qhniika bez salatkata

Здравей Димитър.

За водата си прочел правилно.По време на хранене не трабва да пиеш,пие се половин час след храна . След това може да пиеш колкото искаш,поне аз така правя.Каквото ядеш за обяд го ядеш и за вечеря но на половината на тово което си изял на обяд. :) Относно през колко часа се яде,аз ям през 4-ри часа без значение дали е белтъчен ден или въглехидратния.Закусвам в 11:30 обядвам в 15:30 и вечерям в 19:30. :)

Zdraveite az zapochnah

Zdraveite az zapochnah dietata ot vchera dnes mi e bobov den iskam da pitam nqkoi raboti vchera qdoh pileshko butche s salata ot zele s morkovi a vecherta qdoh malko sirence pak s slata taka moje li zashtoto prochetoh che kakvoto se qdqlo na obqd trqbva da se qde i za vecherq blagodarq predvaritelno drugoto koeto e voda moje li da se pie po vsqko vreme v smisal pishe che po vreme na hranene nemoje sled polovin chas no prez ostanaloto vreme ? drugoto koeto e pishe prez dva chasa za boboviq i vaglehidratniq tova oznachava li che moje primerno v 12 da qm posle v 14 ili moje da preskocha i napravo v 16 ako ne chustvam glad

Здравейте

Момичета дайте някаква идея.Утре ми е въглехидратен ден и се чудя какво да хапна за обяд дайте някоя идея.:)

Танче аз най

Танче аз най много обичам в тоя ден да си задуша праз лук с гъби после прибавям лютеница и с тая смес си правя пица тип калцоне а когато ме мързи просто си купувам пълнозърнеста багета разрязвам я и хоп сместа вътре ако обичаш маслини сложи

Добро утро момичета. :)

Иве ти на кой ден от диетата си минала ли си 29ия ден или не си.

Добро утро и

Добро утро и наздраве с кафето.Днес съм на плодове и какво по хубаво от това че няма и да готвя :).На всички успешен ден и много минуси

Иве

Кекса без слдко стана мн вкусен. Очаквах да няма вкус обаче се получи мн добре.:D

Щом казваш че и

Щом казваш че и без сладко става следващият път и аз ще си направя така.Танче аз започнах от 82кг утре плодов и след него ще се претегля и ще пиша

Иве

Тука сме,не сме се загубили уж.Аз днес съм в б.д и мисля да хапна пържола с шопска салата. :) Да кажеш колко килограма си ,като се притеглиш:)

Добро утро на

Добро утро на всички и къде изчезнахте отново.Днес в.д.Ставам и от сега чувствам как днес нещо ме мързи и реших пълнозърнеста багета с лютеница дано само не ме домързи да си направя и малко салатка хаха

Здравейте

Здравейте момичета как мина денят ви Аз днес се чувствам адски изморена.Утре не знам или спагети със зеленчуци или просто филия с лютеница и салата.При мен днес всичко мина на ред след 2 дни ще се претегля

Иве

Да сложих захар,ама сладкото забравих да сложа :D ама добре се получи де:)

Браво бе Танче

Браво бе Танче значи ако ме домързи да взема сладко от мазата ще карам без него:)

А бе Танче ти

А бе Танче ти сложи ли захар в кекса сега когато прочетох гледам че съм забравила да я напиша и я редактирах,ако не си слагала захар как е на вкус:)