Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

90-дневна диета за максимално отслабване

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар, необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 - цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 - храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни се консумират в този ден:

МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса,нокти,мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:

1. Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата - домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска). Желателно е да не се смесват белтъчни храни (месо и яйца;месо и млечни продукти;яйца и млечни продукти) или поне да не са в големи количества, когато определено ястие налага комбинацията им в сосове, панировки или др.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани с малко сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др.), но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл. 
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене! За закуска-един вид плод, за обяд - друг вид, за вечеря - трети вид.

Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама, като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата направете консултация с лекар, измерете кръвното налягане, и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.

Галерия снимки


Здравейте!И аз

Здравейте!И аз започнах диетата от 26.01.Днес съм на сладичко.Искам да сваля 5-6 кг -не повече.На 43г. съм тежа 59кг и ако ги докарам до 55 ще съм доволна.Ще ми е приятно да си говорим в групата .Желая на всички хубав ден!

Добро утро на

Добро утро на всички с кафенце.Слави ,Рея браво бе хора -6 кг. Чакам Дани да пише .Аз единия си го смъкнах и си оставам на минус 4 .Последна четворка и воден.Ще пробвам на чай с половин лимон -без закуска плод да видим ,трябва да ви стигна момичета.На всички приятен и успешен ден .До скоро.

добро утро ,момичета

Гери,Нелка,Дани,Наде,Мими И всички други нови и по-стари слабееще девойки,как сте? Как са нещата при вас? Нелкааааа,нещо виждам ,че искаш порицание,а? Стъягай се,защото идва първи воден.! Аз тази сутрин се премерих и кантарев ми се усмихна с - 6 килограма . От днес започва последната четворка преди първи воден. А и от днес отново излизам във ваканция до 09.02 2015,така ,че ще съм на линия. Пишета вие как я карате. Хубав ден жи пожелавам . До скоро !!!

Здравейте ,момичета

Преди малко се прибрах от работа и сядам да се отчета. Днес плодчета-мина супер,закусих 2 банана,обядвах портокал,вечерях ябълка и сега хапнах круша. Имахме много работа и не усетих как мина деня. За утре съм си приготвила рибка печена с доматен сос.Сега ще лягам да почивам и утре ще пиша повече !!! Хубава вечер !!!

печена тиква

Здравейте, Може ли да ми кажете дали в плодовия ден е позволено малко печена тиква? Благодаря! Хубав ден :)

Позволена е, но

Позволена е, но да е без захар върху нея

Славенце , Рея

Славенце , Рея сега ми се скарайте и на мен да ми дойде акъла .За къде се отпущам и аз незнам.

Нели

Ти пък, намери кой да караш да ти се кара, нали си ме знаеш че съм специалистка в карането, хаха. Веднага да се стегнеш, че виж колко много четворки минаха, наближава водния. Никакво отпускане. Е стига ти толкова. Нели и аз съм на антибиотик ама откакто ти ми се скара не съм грешила. Мойто последното килце, дето го изгубих, нещо се явява плаващо. Току се присламчи някоя сутрин, ама после пак изчезва. На нашата групичка ни остават две четворки и после първи воден. Тогава ще го закова. Успех и умната

Здравейте

Здравейте ,Слави ,Дани ,Рея днес плодчета.Утре да видим как ще е кантарев дали ще ни заобича.При мен сигурно няма да има минусче ,че пих антибиотик и имам и нарушения.Поправям се ,като се премерих 1 кг плюс днес сутринта.Днес ще гледам на сокове да изкарам .Днес ще готвя супа топчета и свинско с праз лук и за в къщи да има и за утре за мен.Добре дошли на новичките ,пишете .За елдата със сигурност за варива ,а за мюслито във в.г. ден съм си взела фитнес от кутия с плодове и си накисвам във въглехидратния ден.Мисля че е за този ден ,в другите дни със сигурност да не се взема.Поздрави на Рея за резултата ,браво.На всички приятен и успешен ден.До скоро.

Благодаря ти за

Благодаря ти за отговора и аз си хапнах мюслито в в.г. ден. Правя диетата за сетен път. като преди 2 години смъкнах цели 23 кг.Не се отчайвай ще се получи.Лек денр аз също днес съм на плодчета.

Браво, това е

Браво, това е много обнадеждаващо, аз пък от седмица никакво развитие все едни кг :/ а за мюсли на нестле фитнес ли става въпрос?

Първия път

Първия път винаги се свалят най-много, много зависи и колко си била и какво целиш. Мюслите са най-обикновени овесени ядки с плодчета сушени.Успех ти желая!

Ами започнах 67

Ами започнах 67 след раждане, а целя 56, 55 колкото си бях :) дано да успея, дано всички успеем :)

Привет, група!

Тия дни не остана време да се отчитам, но режима го спазвам и си очаквам резултатите, които нещо се бавяяят! Днес бях на въглехидрати-сутринта един банан, за обяд 2 пърленки с лютеница и малко маслинки, а за вечеря един постен десерт с крем от грис. Очаквам утрешния плодов и дано след него кантара се размърда вече, че започнах да се обезкуражавам леко. Рея, прочетох какъв страхотен резултат имаш, браво на теб, все в тоя дух да вървят кг. надолу. Славе, Недялка, Гери, как е при вас? Успех и на новите в групата!

запитване

Здравейте, някои ще ми каже ли нещо за елдата и мюслито, предполагам по опитните знаят.Благодаря предварително! :(

Здравей, sevci!

Здравей, sevci! Елдата се хапва в деня за варива, аз си я съчетавам с варени картофи като салата. За мюслите не съм съвсем убедена, но четох някъде, че са във въглехидратния ден-те нали са съчетание от овесени ядки и сушени плодове. Успех!

Благодаря ти

Благодаря ти ,Даниела78 за отговора ще пробвам и комбинацията с варените картофи.Лек ден!

Привет

Според мен,мюсли и елда са във варивата(втория ден),но нека и по-опитните Рея,Славето,Гери да кажат.:)

Cъжалявам

Не ползвам нито едно от двете и не смея да се изкажа.

Здравейте на

Здравейте на всички диетуващи.След близо 3 години се връщам на фронта от 01.02.15г.След второто си раждане бях започнала диетата и вървеше много добре.През първия месец бях свалила 14кг и след това я започнах като захранване защото много рязко ги свалих.Колко свалих в крайна сметка не помня,но сега я започвам пак.Имам да свалям 30кг./след трето раждане/. Успех на всички и дано да има и други от 01.02.

Юпииии ето

Юпииии ето един, който също ще започва от 01.02. и аз ще я започвам тогава. След второ раждане. Ще вървим заедно:)) Аз нямам търпение вече, че съм станала като прасе ха ха.

Здравейте

Здравейте,дами и аз бих желала да се присъединя към групата ви в борба с килограмите.При мен ситуацията е следната- винаги съм била около 50-53кг.но след две раждания в период на 2 год.станах с 30 кг +, от тогава няма мърдане стихнах до 71 и останах така ве4е втора година.Първо все имах оправдания 4е децата са малки нямах време за себе си,но сега ве4е е друго иска ми се да обърна внимание и на себе си.Про4етох доста добри коментари за тази диета и това ме мотивира да я запо4на.С радост ще споделям с вас как минават дните и топят ли се килограмите,ще споделям с вас рецепти и т.н Днес е първият ми ден и за мен най-голямото предизвикателство е да се откажа от колата другото, не ме плаши.Пожелавам на вси4ки успех. Лек ден от мен.

Здравейте,момичета

преди малко се прибрах от работа и минавам само да ви поздравя и отчета. Днес мина безпроблемно. Нямах време да закусвам,защото имахме много работа,пих само джинджифил с лимон, за обяд си направих ориз със зеленчуци и зелева салата ,за вечеря същото !!!Утре ще си направя пърленка със салата,а за вечеря едно перфе /това има в работата/. Хубава вечер на всички !!

Здравейте,Група

Нямаше ме тези дни,бях извън къщи,но се постарах да не си нарушавам режима.Въглехидратния мина с една пърленка със зелена салата,палачинка със сладко и кроасан.Може би попрекалих със захарта ама....Днес съм на 2 банана,мандаринки и малко ядки.Утре сутринта ще видя дали няма да ми е сърдит кантара.И аз имам отвреме-навреме проблем с корема,хода редовно но като си иска, вече трети ден не съм....много кофти,но пък учудващото е че не ми е тежко или подуто.А и за капак съм в МЦ и не знам дали ще имам добри новини от кантара :)Бети,аз тръгнах от 70кг,висока съм 168 и съм на 44,вече по-трудно се свалят даже и по-малко да са.На мен около 8-9 са ми в повече. За утрешния белтъчен,ще го мисля в движение.На обяд ще е нещо от заведението до работата,а за вечеря може и яйчица да си сваря,не съм си правила от началото на режима.Лека и усмихната седмица ви пожелавам момичета.Благодаря,че ви има.:)

резултати

Здравейте, Аз съм на петата четворка от диетата. В началото свалих 4 кг. за една седмица, но от известно време не свалям въобще. Даже и качвам по 1 кг. Не съм нарушавала диетата нито веднъж, но имам проблеми със стомаха. Посъветвайте ме, моля ви, какво да хапвам, че да мога да се възползвам от цикъла на чистене :D Успех на всички!

Дружина

Нещо ми бяга съня. Неделя е, а се ококорих в 4:30. Вчера мина добре. Сьомга със салата на обяд и кашкавал пак със салата за вечерта. Разминах се с яйцата по панагюрски, ама нищо, следващия път. Мисля един грах да си направя за днес. Успех ви желая и усмихнат ден.

Rhea, благодаря

Rhea, благодаря още веднъж, като гледам тази схема, на плодовия се пада и лунен, май ще пробвам, а аз днес направих ориз на фурна със зеленчуци, но добавих и малко уни. сос дали е разрешено ? но беше вкусно ;)

Здравейте,

Здравейте, група мотивирани :) Вчера ни беше ден на варива. За обяд бях сварила ориз със салатка, а вечерта на гости в мама, хапнахме боб със салата. Рядко се получава да ядем едно и също обед и вечер, но въпреки това резултати има :) Голяма разлика има и в количеството храна, което моя приятел яде. Аз винаги съм се наяждала от много малко, докато той ме е изумявал какви количества може да приеме. Ето на предния ни въглехидратен ден вечерта изяде една чинийка спагети( и то не много препълнена), а преди би изял поне две, заедно с много изпито Пепси и много сладко след това... За днес и аз незнам какво да бъде обаче. Има вероятност да ходя на работа, така че може да си взема един пакет солети за обяд, но за вечерта трябва да помисля.. за този ден ми е най-трудно направата на менюто. Приятен неделен ден на всички!

Браво Марго

Добре се справяте и да знаеш, незная дали е заради метаболизма или нещо друго, но мъжете имат по добри резултати от нас. Разбира се като спазват правилата. Много е важно после и захранването. Едно момче сподели, точно като започвахме нашата група, че токущо е свършил захранването и е задържал извоюваните минус 20 килца.

Да и аз така

Да и аз така знам, относно захранването, че не бива да се пропуска, за да се запазят килограмите. Абе като сме се хванали на хорото... Иначе тази вечер направих много хубава погача с гъби и маслини(слага се и лук, но приятеля ми не обича и се съобразявам). Ето и рецептата за желаещите да опитат:За тестото:500 - 600 гр. брашно(използвах пълнозърнесто), 3 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол, 20 гр. мая, 200 мл. топла вода.За плънката:200 гр. гъби, маслини, 50 гр. масло, 1 глава лук, 1 с. л. риган, сол и черен пипер.Разтваря се маята във водата и се добавя зехтина. Към брашното се прибавя готовата смес, докато се получи нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. Поставя се в тавичка върху хартия за печене. Отделно се задушават гъбите, маслините и лука, слагат се солта и черния пипер. Готовата смес се слага върху погачата, поръсва се с риган и се пече на загрята го 200 градуса фурна. Получи се наистина много добре - стана хрупкава и много вкусна. Приятен апетит :)

:)

Аз също спазвам диетата с моя приятел. Той няма нужда да сваля килограми, а вече е свалил 5 кг. Хапва си повечко от мен, аз много се съобразявам с храните и количествата и нямам засега зашеметяващи резултати. Днес ни се пада въглехидратен - ще опитам питката, защото бях замислила нещо подобно! Хубав ден и успех :)

Ето още един

Ето още един пример за мъжкия метаболизъм :) А при нас е обратното - аз нямам нужда, но от солидарност към него я спазвам( е с прегрешения, когато не съм с него). Интересното при него е, че има разлика в сантиметрите, а в килограмите не е мръднал, но с търпение и постоянство ще се получат нещата... Значи вие вървите ден след нас :) Успех с погачата, дано ти се получи - ще кажеш отзиви :))Аз днес съм на работа и съм се заредила с портокали и малко сурови ядки. Успешен ден !

Здравейте,

Здравейте, дами, искам да ви попитам запознати ли сте с лунна диета, има ли ефект, този ден на вода и фреш, като нашия плодов ли е ? Ще съм благодарна ако ми разясните :)

Геринце

Да кажат и другите, и Славето я спазваше и Нелка, че и аз барабар Петко с мъжете. Според мен, ако я спазваш по време на 90 дневната, само ти нарушава последователността на дните и като че ли и организма се обърква. Можеш да я правиш само когато фаза на луната съвпадне с плодов и тогава, вместо плодове си на сок и чай. Аз например съм си направила календар и вече знам че втория и третия ми воден ще лунувам. Виж на интернет кога са точно фазите и в колко часа започват и после, 24 часа си на течности. Аз съм 7 часа след вас и понякога моето пълнолуние се измества на следващия ден :(

Благодаря за

Благодаря за отговора Rhea :), през този ден може ли да се пие сок от пресни плодове, за да не е само вода, потърсих фазите, но попаднах на разминаване в часовете на една схема са едни на др. други :/ коя е вярната не зная :) може и да пробвам както ми каза в плодов ако се падне така, благодаря отново :)))

Луна

Ако си в БГ, трябва да търсиш календара за БГ. Предполагам че си намерила календара за нулевия меридиян и този за БГ (два часа разлика). Можеш да си пиеш плодовете на сокове и да си правиш чайчета. Е ако ти съвпадне с воде, тогава само на вода. Провери си, но ми се струва че деня преди втория ти воден (5-ти март) е пълнолуние. Аз мисля да го изкарам на сокове и после воден. Третия ти воден (4-ти април) е също пълнолуние, ако правилно ги смятам.

Здравейте ,момичета

Днес мина без проблемно. Закусих 2 портокала,обяд и вечеря,задушени пилешки дробчета по селски и салата от печени чушки,краставица,лук и червено цвекло,а й малко сирене и сложих. Утре съм на работа и ще го мисля на място какво ще ми е менюто. Пожелавам ви хубава вечер !!!

Здравейте на

Здравейте на всички диетуващи в форума, имам един въпрос към вас-кога може да се яде елда(гречка)и мюсли в ден за варива или ВГ?Днес ми беше втори ден.

Еми

Еми аз също съм след раждане и ще я започвам от първи февруари, че още кърмя. Ще станат нещата. Аз я спазвах след първото раждане и съм адски доволна. Чувствах се страхотно не само физически, но и психически. 3 пъти я спазвах и смъкннах 25 кг. Пиши и споделяй тук и ще ти е по лесно. Аз така се спасявах, когато бях на косъм да прегреша и изтрещя:)

Mnogo ti blagodaria!

Mnogo ti blagodaria!

Добро утро от мен

Нели, Дани, Славе, Геринце благодаря за подкрепата. Страхотни сте. И всички останали за това че споделяте. Много е мотивиращо човек да знае че не е сам. Вчера направих перфектен плодов и тази сутрин направо паднах. Минус 6 кила! Направо не мога да повярвам. Като гръм ми дойде. Бях нарушила два дни от четворката и се молех да не съм качила. На бобовия направих въглехидратна вечеря, а на въглехидратния вечерята беше манджа с грозде (каквото ми падна). Просто въпроса беше или пропушвам или ще ям и.... Сега след тези резултати ще гледам да внимавам и това да не се повтаря. Днес ще си правя салата и кашкавал, а довечера, яйца по панагюрски.

Браво!!! :) само

Браво!!! :) само "-" да има

Добър ден на

Добър ден на всички! Мими, радвам се че вървим заедно и ще се подкрепяме! Аз съм решила да се премеря чак след първия воден. Днес закусих две малки бананчета и два билкови чая. Кафе не пия през уикенда, само през седмицата в офиса. Днес е въглехидратен ден и ще си правя пица. Взела съм готово тесто за пица, бурканче сос за пица и отгоре слагам тънко нарязан домат, червена чушка, пресни гъби и черни маслини, сол, италиянски подправки и орегано. За десерт имам милки уей. Пицата я деля на две-за обяд и вечеря. За утре, плодов ден, съм си взела банани, зелени ябълки и мандарини. В понеделник, на път за работа, ще мина през един магазин, който предлага готвено, и ще си взема 2 пуешки кюфтета и една зелена салата с малки моцарелки. За вечеря ще реша спонтанно. Пожелавам успешен ден на всички! Мими, ти от колко кг започна?

Отчет след

Отчет след плодов -за сега ни нагоре ни надолу.Започнах 75 днес пак 71 от 4.1.Надявам се след водния да мръдна надолу.Май и грипа ще ме хваща ,че не ми е до ядене и ми е лошо.Ще пиша довечера менюто ,какво ще е .Славенце ,Гери ,Дани Успех милички.Мими ,Жане и на вас желая много минусчета .Хубав ден .До скоро.

Здравейте, сладури!

Добро утро или добър ден вече,че с двамата ми юнака спане няма до късно! Ох, днес кантарев ме разочарова.:((( След вчерашния плодов си мислех, че някой грам ще съм свалила, обачеее....не само, че не съм свалила, но имам и едни +0,100гр. от последния плодов, в който се теглих....не знам какво става, спазвам си часове,не ям много, а този път бавно, мъчително, насила чак вървят надолу тия кг....уууф. Разочарована съъъъъъъъъъм!!! Ще продължавам въпреки това, та дано проклетите килца тръгнат да се стапят. Рея, има моменти на слабост, и аз съм ги имала, обаче не се поддавай, представяй си крайната цел, мечтаната фигура и като прегладнееш си пийни повечко вода, чай...знаем, че всичко е в главата. При теб сега стреса е по-голям, защото отказваш и цигарите, но го приеми като едно предизвикателство, с което трябва да се справиш...каляване на волята...всичко може, стига човек да иска. Хайде днес си направи нещо вкусно за обяд и си хапни вкусно, вкусно. Недялка, Славе, Гери....заедно вървяхме май...как сте вие след плодовия, слабеете ли? Пишете, да си даваме кураж, че на моменти наистина ангелите стават слаби..хихи.:)))Приятен уикенд!

Дани

И аз след плодовият нямам минуси,но явно задържаме вода,а и аз малко прегреших във въглехидратния. Важното е да вървим напред и да не се отказваме !!! А и МЦ много трудно се минава !!! Хубав и успещен ден ,миличка !!!

Слави,Гери

Слави,Гери стягайте се че ще дърпам уши и аз.Свалените кг.ще отидат на вятъра .То малко спряхте да пишете и нарушения...Аз тия дни ми беше много натоварено и не бях ви чела и какво.Стягайте се че и аз ще се олея покрай вас.Хайде ...скарах ви се .Сега пишете какво ще се хапва за да не нарушаваме.И новичките ,моля пишете и менюта и минуси ,така е по лесно с режима.Желая ,успех на всички . До скоро.

Хей,Нелка

Споко бе мила. Всичко е наред!!! Има и такива моменти.Когато хормоните бошуват и храната е сладка...Днес сме на белтъчини. Ще се яде дроб по селски.Важното е ,че килограмите не се покачват. Целувки и до скоро !!!

Zdraveite! Kazvam se Emiliya.

Az sum na pochti 34 godini i sum visoka 169 sm. Sled bremennosta i rajdaneto na sina ni, kachix dosta kilogrami. Zapochnax 90 dnevnata dietat na 12/01/15, kato tejax 96 kg. Za izminalite 12 dni zagubix 4 kg. Celta, koiato bix jelala da postigna,e 63-65 kg ili inache kazano minus 30-32 kg. Molia za vasheto mnenie( vuzmojno li e tova) i eventoalno za suveti kak da go postigna. Blagodaria predvaritelno! Otnosno dietata, mnogo se radvam, che e sravnitelno lesna za izpulnenie ,i che se suvmestiava chudesno v domakinstvoto kum cialoto semeistvo. Tova e za sega. S neturpenie ochakvam vashite komentari.

Добре дошла,Еми

Радваме се ,че си с нас в борбата с килограмите. Диетата е найстина лека и с нея можеш да постигнеш много добри резултати. За 90 дни може да свалиш до 22 килограма,което ще ти се отрази много добре. Давай смело,пиши,питай,споделяй какво си яла за деня и така ще се еправи. Ние всички ще помагаме. Успех и хубав ден !!!