Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

90-дневна диета за максимално отслабване

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар, необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 - цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 - храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни се консумират в този ден:

МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса,нокти,мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:

1. Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата - домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска). Желателно е да не се смесват белтъчни храни (месо и яйца;месо и млечни продукти;яйца и млечни продукти) или поне да не са в големи количества, когато определено ястие налага комбинацията им в сосове, панировки или др.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани с малко сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др.), но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл. 
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене! За закуска-един вид плод, за обяд - друг вид, за вечеря - трети вид.

Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама, като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата направете консултация с лекар, измерете кръвното налягане, и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.

Галерия снимки


Здравейте

Здравейте момичета и момчета! Утре ми е първия воден ден и силно се надявам да успея да го издържа, само да не ми падне кръвното, че ще стане лошо!Дано резултатите след това да са добри! А при вас как са нещата не сте активни май много... Само минуси!

Здравей Миме . И

Здравей Миме . И аз днес на плодове ,а утре първи воден .... трябва да го издържиш , резултатите са гарантирани тъй като и луната е на наша страна. Успех :)

Медалът има две страни

Виждам как всеки ден кантарът показва с по няколкостоитн грама по-малко и това е мотивиращо. Знам, че диетата работи. Правила съм я и преди. Стриктно и без нарушения. Обаче след втория воден припаднах и трябваше да я спра. С други думи - отслабва се, но води до анемични състояния, няма какво да се лъжем. Имайте предвид, че не съм била станала много кльощава, при предното прилагане на режима до втория воден бях свалила 7 кг. От 68 бях 61. Нека този пост бъде като предупреждение - започне ли да ви се вие много свят, да изглеждате прежълтели и често да ви причернява, не е добре работата. Не казвам, че при всеки ще се случи, но имайте едно на ум... Помня колко се изплаши дъщеря ми, когато припаднах. От тогава и на шега не казва нищо за килограмите ми, които след като спрях режима пак си станаха 68.

Здравейте на

Здравейте на всички.Добре съм Миме , аз също за момента съм свалила 4 кг. днес също като теб съм на плодове и започвам да ходя на зумба ,та се надявам да има по-големи резултати . Успех на всички :)

ЗДРАВЕИТЕ

ЗДРАВЕИТЕ ВСИЧКИ СЛАБЕЕЩИ.АЗ СЪМ НОВА ТУК И СЛЕДИЯ ВАШИТЕ ПУБЛИКАЦИИ .ЗАПОЧНАХ ДИЕТАТА,ДНЕС МИ Е 8 ДЕН,НО РЕЗУЛТАТ ОЩЕ НЯМА.ДАНО МИ ВДЪХНЕТЕ КУРАЖ,НО СЪМ РЕШЕНА ТВЪРДО ДА Я ИЗКАРАМ ДО КРАИ

Здравейте,

Здравейте, присъединявам се и аз. Стискайте ми палци - първи плодов! Мисля, че кризата ще е довечера към 20.00 часа...

DEVETI DEN -BELTUCHEN VSE

DEVETI DEN -BELTUCHEN VSE TAKA NAPRED

Здравейте

Здравейте момичета! Как върви при вас, има ли резултати? Наде как си? Напредваме ли? Аз днес съм само на плодове, хапвам малко и ядки, че нещо не се издържа.. Другата седмица във Вторник(26.05) ми е пьрвия воден ден! Стискайте палци да успея без прегрешения! Вече съм -4 кг, но нещо не ми личът още! Чакам да пишете как върви при вас! Успехи!

Здравейте,

Успех !

Здравей Вержи.

Здравей Вержи. Всичко е въпрос на желание, воля и лична мотивация. Аз самата преди 5 години почвах няколко пъти и никога не изкарвах повече от 2-3 седмици ,докато не реших , че трябва да я изкарам докрай ако искам да има резултат. А един път видиш ли резултат сама ще пожелаеш да я правиш пак и пак. Сама трябва да намериш личната си мотивация ...УСПЕХ

Blagodari Nade.

Blagodari Nade.

Браво , Славе.

Браво , Славе. Страхотна компания сте се събрали все опитни в режима . Аз сега имам чувство ,че съм сама в този форум,но нищо пак ще го доведа до успешен край .... :)

Hi Nade. Az sa6to otvariam I

Hi Nade. Az sa6to otvariam I 4eta, no ne pi6a, 4e me e sram ot mene si. Tolkova mnogo mi haresva rejima, no ne znam za6to max. do dve sedmitzi I mi omrazva (Za poslednite 2 mes. - 3 pat go po4vam). Poprintzip sam uporita I kato se zahvana s ne6to go var6a do krai. Ne moga da si obiasna za6to se polu4ava taka, tai kato ima raznoobrazie vseki den v menuto. Bi li me posavetvala ne6to ot tvoiat dalag opit sas rejima. Thanks Verji

На мене тази

На мене тази статия ми беше доста полезна, за това реших да я споделя с вас: http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/plodovete-koito-shte-ni-pomognat-da-otslabnem-6036184

Никакво

Никакво отказване , Миме, днес за закуска 2 круши , за обяд варена царевица , а за вечеря още не съм го измислила. Славе ти на какъв етап от режима си, кога го почна пак ?.... хубав ден и много минуси на всички

Наде,

В момента съм на Захранване,а на 03.07,ще го започнем с Недялка и Реа.Просто минавам от време на време за да ви чета .Пожелавам ти много успех с режима !!!

Браво,Миме.Стра

Браво,Миме.Страхотни резултати,а ти се притесняваше,че не сваляш килограми. Аз днес също съм на белтъчини. Днес незакусвах,само вода и кафе,за обяд гръцка салата и кашкавал, за вечеря шопска салата с 2 сварени яйца. Днес 17-ден -4кг. но нито грам не свалих през последната четворка.Доволна съм, продължавам напред. Успех на всички :)

Чудесно Наде,

Чудесно Наде, горе долу заедно вървиме с тебе! Много минуси до края на диетата ни пожелавам и без да се отказваме дори да е трудно понякога. Значи днес сме на бобови... Успех!

Хей ,

Хей , слабеещите. Къде сте ? Никакви ви няма . Споделете как върви режима , стриктно ли го спазвате , има ли резултати , какво си приготвяте за съответния ден ......

Здравейте! Аз

Здравейте! Аз днес съм на белтъчния ден. Сутринта изядох един банан, на обяд хапнах една печена свинска пържола със шопска салата и малко черен хляб, а вечерята ми е 2 кебапчета със лютеница. Свалила съм още 1 кг. ,но продължавам напред за по добър резултат. Утре съм на ориз и грах. Пожелавам ви много минуси и очаквам вашите коментари и резултати!

Slavena 68

Здравей,Славе. ако не се бъркам към края на миналата година карахме режима заедно(може и да греша). Даде ми страхотни идеи, ако ти хрумне нещо друго за въглехидратния ден ще се радвам да ги споделиш. Спокойна вечер и много минуси :)

Да Наде

бяхме заедно ,не грешиш .Пожелавам ти спокойна нощ и много минуси

Миме, въпреки

Миме, въпреки ,че в момента не сваляш килограми не се отказвай , ще се раздвижат нещата . Успех :)

Дано да е така!

Дано да е така! Благодаря ти Наде. :)

Въглехидратен ден

Здравейте! Искам да ви попитам дали може да се пие кафето със захар и сметана през въглехидратния ден и през кой ден може да се хапват пуканки? Благодаря предварително?

Здравей Мими,

Здравей Мими, кафето трябва да е чисто , а пуканки може в деня на варивата ,но да са с по-малко сол :)

Мерси Наде!

Супер, много благодаря! За сега се справям със диетата само дето от 5 дена още не съм мръднала със килограмите, още съм на -2. Дано да има ефект по натам!

Здравей,

Здравей, Димитре! Можеш да приемаш всякакви зеленчуци в този ден, койте е не плодов, а витаминен. Трябва само да спазваш интервалите между храненията.

V plodoviq den moje li da mi

V plodoviq den moje li da mi obqsnite zashto nemoje primerno da qdesh salata samo da rechem az qm na plodoviq sutrin edna qbalka naobed 1 i vecherta 1 i mi e dobre ako mnogo ogladneq na obqd vmesto edna qm 2 qbalki ta zashto primerno nemoje salata domati i krastavici

ЗДРАВЕЙТЕ

Здравейте на всички , може да се каже ,че съм ветеран в този режим ,тъй като го започвам за 3-ти път. Но имам един проблем откриха ми високи нива на кръвната захар и ми е много трудно да си изготвя хапването за въглехидратния ден . Има ли някои в групата със същия проблем или ако имате някакви предложения ще се радвам да ги чуя :) Мерси предварително и много минуси на всички желая

Здравей,Наде

Аз съм със същият проблем и имам за гърба си вече две врътки на режима с успешен край. Има много неща ,които можеш да хапваш . Сега е сезона на зеленчъците и си прави ....миш-маш без яйца,печени тиквички или падладжани на грил и овкусени със зехтин,лимон,чесън и магданоз с малко хляб става страхотен обяд,всички видове салати с хляб/ Вита или пълнозътнест/ в магазините се продават пълнозърнести макарони,можеш да ги комбинираш със зеленчуци ,или с лютеница. За вечеря ям същото ,но без хляб и завършвам дена с черен шоколад,поне 72% какао. Пожелавам ти успех ,миличка !!!!

Zdravei

MOje li da se chuem s teb tyi kato si veteran v dietata iskam da pogovorq s chovek koito q e pravil dalgo vreme kato teb da mu obqsnq kakvo pravq az da mi kaje vqrno li e moje li primerno da ima oshte po golqm efekt zashtoto moje da ne se hranq pravilno Димитър Станчев е facebook mi ako moje nameri me ot Dimitrovgrad sym i imam strashno mnogo vaprosi shte sym ti mnogo blagodaren :)

Здравей

Здравей Димитър с удоволствие бих отговорила на всичките ти въпроси , но да знаеш колко хора има във фейсбук с това име . Моето име е Nadq Pencheva-Grozeva , ще се радвам ако мога да съм ти полезна .

Blagodarq vi mnogo za

Blagodarq vi mnogo za otgovorite :) Uspeh na vsichki !!

Здравейте!

Здравейте на всички! Нова съм и със удоволствие бих се присъединила към вас! От доста време ви чета коментарите и много ме надъхвате! От 15 дни съм на 90 дневната диета и до тук съм -2 кг.(Височина 173, 73 кг. крайна цел - 60 кг.) Надявам се да успея да постигна като всички вас желания резултат. Много ще се радвам ако ми помагате за напред, защото и аз съм от тези които обичат да си похапват :) Поздрави на всички!

Zdraveite vednaj pravih

Zdraveite vednaj pravih dietata 3 chetvorki i smaknah 6 kg no se otkazah sega pak q pochvam i sym tvyrdo reshen da q spazq na 23g sym 177 visok 97kg bqh 102 no smaknah malko iskam da pitam voda moje li da se pie sled 20 v smisal karam noshtni smenu a nali pishe che ot 20 do 4 e hranosmilatelen cikal i ako ogladneem mnogo da piinem edna chashka voda ili edin plod ako piq voda sled 20 greshka li

здравей Димитър

добре дошъл в групата.Нямаш никакъв проблем да пиеш вода колкото искаш,пий си водичка без да се притесняваш.Смятам че ще свикнеш и няма да ти се прияжда през нощта.Успех ти желая.

Здравей,

Здравей, Димитре! Мисля, че в твоя случай можеш спокойно да пийваш вода, ако огладнееш много. С напредването на режима няма дори да ти се прияжда нощем, въпреки нощните смени. А къде даваш тези нощни дежурства? В смисъл, имаш ли възможност да се занимаваш с нещо за отвличане на вниманието от мисълта за храна. Желая ти успех, ще се справиш!!!

Rabotq benzendjiq v smisal

Rabotq benzendjiq v smisal ne mi prechi da ne qm razbirash li prosto sled 20 da piq li voda ili da ne piq tova mi e glavnoto pitane no qvno nqma problem oshte sym na pyrva chetvorka utre shte mi e plodoviq den taka sym nadyhan shte se poluchi mislq da izkaram edna karta za fitnes i mislq che razultatyt shte e nalice blagodarq oshte vednaj

Привет на lemity,

Привет на lemity, браво за този суперрезултат! Как успя за по-малко от два месеца да свалиш 7.500 кг? Няма ли да се стопиш с това темпо :) Би ли споделила каква е крайната ти цел - колко си висока, какви са ти били мерките преди режима, колко искаш да бъдат в края, възрастта също е от значение :) И други неща, които ти се струват интересни, които са ти се случвали по време на двата месеца - може нещо да е от полза на новите, а и е любопитно за всички, които сме в групата. Успех, мила!!!

Здравей, izoma.

Здравей, izoma. Ами да ти кажа честно нямам представа как успях :D гледах да хапвам често, но по малко. За да не огладнея прекалено много и да не прекаля след това с яденето. Няколко пъти наруших диетата - например на рождения ден на съквартирантката ми вечерях много след 20:00 - тогава бях на варива, но си хапнах малко месо, сирене, кашкавал, салата + няколко глътки бира :) На белтъчния ден много често обядвам с пържени яйца, салата + хляб, в 16:00 - ям пилешко филе на скара( или панирано пилешко филе с корнфлейкс), салата + филийка хляб ( бял ) и вечерям в 19:30 - почти винаги ям същото като в 16:00 часа, само че вместо 1 филийка хляб ям половин филия. На варива - на обяд ям картофена салата, през 2 часа ям - леща/ боб/ ориз/пак картофена салата или нещо друго от примерното меню :) Въглехидратния ден ми е един от любимите - в 12:00 часа ям спагети или макарони... после пак през 2 часа си хапвам по малко ( много често ям козунак, защото го обожавам :) ). През плодовия ден за закуска ям киви, в 12:00, 14:00, 16:00 и 18:00 часа пия сок от портокал или грейпфрут, а за вечеря си хапвам зелена салата или салата от домати. Забравих да спомена, че всеки ден закусвам с киви и гледам да пия поне 2 литра вода на ден. Крайната ми цел е 52-53 кг, висока съм 160, за мерките нищо не мога да кажа... защото и до ден днешен нямам представа колко са :) на 13-ти този месец ще навърша 22 :) За тази диета чух отдавна, но си михлех, че няма да успея да издържа ( не издържам на глад :D ), но се оказа, че диетата е много лесна. Откакто я започнах се чувствам пълна с енергия. Не спортувам, на ден вървя средно между 30 мин или 1 час, но има и дни, в които по цял ден съм вкъщи :) През първия месец гледах да пия много чайове ( естествено без захар/ мед), но сега пия по-рядко :) Общо взето е това :) Благодаря и успех на всички :)

Привет на

Привет на цялата група,а на Изома и Мими сърдечно благодаря за подкрепата!И аз не знам колко диети съм правила вече,дано тази да е подходящата.С диетата на Дюкан бях свалила много,но започна да ми капе косата,а и точно тогава заминах за чужбина.Когато работиш в чужда къща,на ново място,никои не те пита какво ще ядеш.Както и да е резултата е на лице.На мен ми е и ген,пък и критическата чука на вратата.....изобщо програмата е пълна.Изома,настроила съм се за дълга борба,имаш право и аз мисля че за свалянето ще е нужна около година.Мими за белтъците знам,но за варивата нищо не пише,затова питам.наистина се старая да съм стриктна и ще ви досаждам с въпроси.Не знам дали е добре,но сутрин винаги закусвам с кафе без захар,но с цигари:)друго не мога да хапна до към 13 часа.Хляб само в деня за въглехидрати.Днес съм на варива и съм си приготвила любимата ми лятна мусака от картофи,ориз и тиквички.Пожелавам ви усмихнат ден.

Здравейте.

Здравейте. Започнах диетата преди почти 2 месеца ( на 11 май ми е 2-рия воден ден ). Когато започнах диетата бях 63 кг, а сега съм 55.5 :) Никога не съм спазвала това да ям 3 пъти на ден... През белтъчния ден ям през 4 часа, дори и да не съм много гладна си хапвам малко, и през другите дни е така - само че си хапвам през 2 часа... В началото си мислех, че няма да издържа, но след почти 2 месеца разбрах, че няма невъзможни неща :) Желая успех на всички и много минуси :)

Здравей, Кети!

Здравей, Кети! Мисля си, че ще свалиш тези 30 кг на два пъти. Първите 90 дни ще свалиш повечето, а след 90- дневното захранване ще свалиш при втората серия от 90 дневна диета и останалите. Трябва ти упоритост и хъс и нрщста се получават. За по- точно да пресметна, че ти трябват четири пъти по 90 дни, което е точно една година. Редуваш режим- захранване- режим - захранване. И след това преминаваш на разделно хранене завинаги. Ставаш по-здрава, по-енергична и млада! Желая ти успех! Пиши често какво се случва при теб.

Здравейте,нова

Здравейте,нова съм в групата и затова ще разчитам на съвети от ваша страна,за което предварително благодаря.Първо искам да питам имали тук хора,които се борят да свалят около 30 килограма?Ако има да кажат как вървят нещата.А имали някой които е започнал диетата на 1 май,да вървим заедно?Следващия ми въпрос е,мога ли да смесвам картофи с ориз?За сега е това,сигурна съм,че в последствие ще възникнат още много въпроси,но се надявам да помагате.Жела на всички лек и усмихнат ден.

Да има!на 19 май

Да има!на 19 май ми 90 ят ден и съм свалила 21 кг

Super rezultat.

Super rezultat. Pozdravlenia. :)

Добре дошла,Кети

Желая ти успех в задачата да се пребориш с тези 30 кг отгоре.Аз вече приключих първите 90 дни,вече съм един месец на захранване.Бъди уверена и постоянна в режима и ще имаш добри резултати.За въпросът ти-можеш да ги смесваш,картофите и ориза,можеш да ги смесваш и с бобови.В този ден само трябва да не слагаш белтъчини.След като имаш повече кг за сваляне,бъди по стриктна в спазването,недей да смесваш в белтъчния ден и различните белтъчини.Влизай често тук и ще намираш подкрепата на групата,много ще ти е в помощ.Лека от мен :)

Здравейте приятели!

Пиша ви чак сега, защото нещо ми се "прецака" регистрацията и не можех да вляза, та се наложи да направя нова. Аз исках да попитам Гацони, трябва ли да се спазва стриктно това, което беше написал преди няколко дни - всеки ден различен обяд и вечеря, защото при мен нещата с обяда са малко трудни - в смисъл нямам голям избор- да не кажа никакъв когато съм на работа, а пък вечер все по-често ми се случва да вечерям около 21.30 горе-долу.Плодови и водни дни от месец не съм правила и въпреки това съм "заковала" кантара на цифрата 60- толкова, на колкото финиширах. Не съм свалила тези около 3 кг., които се очакват по време на захранването, но аз вече не се боря за тях, въпреки, че с тях ще достигна заветните 57-58 които преследвах.Позволявам си по чашка или две биричка - според случая. Честито на всички, които приключват и се присъединяват към нас- най - вече на Изома - страхотен резултат, а на тези, които ни следват пожелавам успех. ЧАО за сега.

Цвети, ако

Цвети, ако става въпрос за захранването, при дадените рецепти за всеки един ден от дама живееща в Австрия, прави впечатление, че има разлика в храната на обяд и вечеря. Аз не мисля, че всеки път трябва да са различни. Важното е да се яде разделно и да се спазва интервала между храненията. При мен захранването няма да протече стриктно, както по време на диетата, понеже аз трябва да кача поне 7-8 килограма. Свалих повече от очакваното и сега грижата ми е да кача, без да правя нарушения. Свалянето на тези около 3 кг., които се очакват по време на захранването, се получава в случай, че метаболизма ти не се е нормализирал по време на диетата. Щом не сваляш, значи си с нормален метаболизъм. Интересна ще бъде съдбата на всеки един от нас, по отношение на запазване на постигнатото тегло след диетата. Тук е мястото да споделяме. Успех в бъдеще!