Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

90-дневна диета за максимално отслабване

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.

Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90 дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар, необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене. Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 - цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 - храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА (4.00-12.00)

По време на този цикъл се консумира минимално количество храна (задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.

ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни се консумират в този ден:

МЕСО, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло (коса,нокти,мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:

1. Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата - домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска). Желателно е да не се смесват белтъчни храни (месо и яйца;месо и млечни продукти;яйца и млечни продукти) или поне да не са в големи количества, когато определено ястие налага комбинацията им в сосове, панировки или др.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани с малко сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена, пилешка и др.), но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО: На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ! Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Плодове имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл. 
За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене! За закуска-един вид плод, за обяд - друг вид, за вечеря - трети вид.

Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама, като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата направете консултация с лекар, измерете кръвното налягане, и поне един път месечно го проверявайте.
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.

Галерия снимки


Баба Марта

Честита Баба Марта на всички! Да сте румени и засмени, много позитивни и щастливи! И кантарев да ви радва винаги:-))

Честита Баба Марта

Бъдете живи и здрави,бели и червени,весели,засмени!!! Много минуси и успешно вталяване :) Днес бях на лещичка и съм добре нахранена :)Обичам деня на варива.За утре ще си правя спагети.Даже трябва да ги захващам докато не съм заспала :) Лека вечер на всички

Зеленчуков бульон

Здравейте колеги! Днес си направих зеленчуков бульон по тази рецепта: Продукти: 4 моркова 4 глави кромид лук 7-8 стръка целина 3 дафинови листа 1 и 1/2 ч. л. зърна черен пипер 4 литра вода Поради това, че бе безвкусен, му сложих 1 супена лъжица сол. Дали не сбърках? Ако съм сбъркал, как да коригирам грешката си? Вие слагате ли сол в бульона? Хубави празници и успешен месец на всички! Много минуси!

Гацони

.следващият път солта нека да бъде половин лъжица сол,да е по- безсолно е по-добре. Успех и хубава вечер !!

Мерси,

Мерси, slavena68! Хубава вечер и на теб!

Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави всички! По време на диетата, да изгубите желаните от вас килограми! Да стягате колани. :-))))

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ

Пожелавам ви да сте много здрави ,румени, засмяни като мартеничките. Нека има топлина и много любов в семеиствата ви. Днес плодове,утре втори воден. Надявам се кантарев да се раздвижи малко. Хубав ден на всички !!!

Честита Баба Марта!

И на теб, Славе! И на всички в групата! Аз се качих за рекордно време на Мальовица. Днес плодчета, утре първи воден. Стискайте палци да издържа, че са празници и домашните са вкъщи. Успешно смъкване!

izoma

Ние с Нелката също сме с теб утре на вода.Мен ме спасява това,че утре по-график съм на работа и ще го изкарам по-лесно.Стискам палци за всички утре.Хубава вечер !

Привет,група :)

Бях на работа днес,сега се прибрах и минавам да дам отчет :)..Започнах днес последната четворка преди втория воден,сутринта кантара ме зарадва с още 600грама надолу и се надявам утре да са пак така.Изцяло през тези 29 дни почти нищо не съм свалила в килограми(иначе по дрехите има разлика очевидна )но се надявам след водния да се закрепат грамчетата,които варират нагоре-надолу цял месец.А днес е празник и ако има именници,да се живи и здрави,аз ще отивам на имен ден след малко(колко хубаво ми съвпадна с белтъчен)Успех на всички и приятна вечер :)

Воден ден

Издържам за сега момичета, чак не вярвах ха ха:-)) Мисълта за минусите ме мотивират и вие също разбира се. В къщи ме чака куп работа и се надявам да мине деня бързо без да мисля за храни ха ха. Друг е въпроса, че трябва и да готвя ама ............ izoma аз ако съм 62 кг. направо ще си свиркам. Това е блян за мен. В най-смелите си мечти искам да си върна 64-те, които бях. Дано успея:-)) Недялка благодаря и на теб за куража. Аз се бях отчаяла, че до тук много малко съм свалила. Но все пак шоково отслабване не е добре.

Виолина ,успех

Виолина ,успех с водния .Много добре си свалила до тук .Мисли за минусчетата който ще те зарадват и утре ще се хвалиш.Не се натоварвай много ,излез на разходка ,да не мислиш и така .Още веднъж успех...........До скоро .

Воден ден

Момичета и момчета стискайте ми палци - утре ми е първи воден ден. Дано успея да го издържа, много се плаша. Но трябва! Мъж ми е на работа до 8 вечерта и няма да ме дразни със милионите си похапвания на ден. Карайте ми се, хокайте ме, всичко!!! Само не ми позволявайте да хапвам утре. Започнах на 31 март 85,7 кг. висока съм 180 см. До тук съм 81 кг., а след водния ще видим какъв ще е резултата. Стискайте ми палци:-))

Не яж, не яж, не яж!!!!

Пий само вода, чайове, фрешове в краен случай! На мен ми предстои воден в понеделник. Много ме е страх дали ще успея.Аз съм висока 175, на 02.02 започнах диетата при 62.400 кг, мерих се веднъж оттогава, след третия плодов ден, както ме посъветваха тук във форума. Бях свалила 3 кг, но по дрехите изглежда повече. Целта ми е 56 кг.Стискайте палци за водния!

Uspeh momi4eta

Uspeh momi4eta izvinqvam se za latinicata no nqkoi si e igral s kompyutura '' muja mi'' i ne moga da smqnata namera ezitsi. V4era mi be6e purviq voden ot 29.01 sum q po4nala dietata izdurja se samo si daite po - ve4e kuraj piyte topla voda ot vreme na vreme tova naistina mnogo pomaga. A rezultata pri men e 7 kg za 29 dena :) uspeh momi4eta.

Кога може да се

Кога може да се консумират овесени ядки?

Прочетох че

Прочетох че овесени трици се ядът 2-ри ден, а мюсли 3-ти.

Славенце ,бързо

Славенце ,бързо оздравяване .Само така трябва изкъсо да ме държиш че....гледаш пак за лунна съм се хванала.Нагоре надолу така е лошо за организма ама какво да правя ,трябва да поправям грешките.Целувки .До скоро.

Здравейте момичета и момчета

Хвана ме грипа и съм болнични в къщи. Пия антибиотик,но не съм прегрешила с диетата. Не съм ходила на гости на кантарев,защото нещо ми е сърдит и все на едно място си стой....хахаха. В несделя плодове ,а в понеделник -втори воден.Надявам се след него нещата да потръгнат и кантарев да ми се усмихне с някое минусче !!! Пожелавам на всички много хубав и усмихнат ден !!!

Стискам палци!

slavena68 в понеделник сме заедно - на мен ми се пада първи воден ден.Оздравявай бързо и да се махат тия килограми, дето са ни в тежест! Лека вечер!

Добро утро на

Добро утро на всички.След лунна кг.който се бяха върнали ги няма.Днес 71 от 75 в началото.След водния дано видя шестицата отпред.Неделя плодов ,понеделник -втори воден .Стискайте ми палци .На всички приятен и успешен ден .До скоро.

Добро утро,Нелка

Ще се справим и със вторият воден,нали сме заедно,а и аз съм си в къщи и ще те държа из късо....хахаха. Браво за резултата ,миличка.Сега в последния месец се надявам кантарев да се раздвижи. Целувки и от мен,миличка и до скоро.

Здравейте пак.

Здравейте пак. Имам едно въпросче - в неделя ми е плодов ден. Тогава трьбва да се кача на връх Мальовица. Ще имам ли проблем - например дали няма да ми падне кръвното или нещо такова. Дайте съвети, моля!

При гладуване

При гладуване кръвното пада. Разчитай обаче на факта, че при висока надморска височина, се вдига. Дано да се получи баланс между двете. Поздрави на Мъльовица!

Благодаря, Гацони!

Ще направя снимки и ще ги кача тук. Ако има начин, разбира се. Лека вечер на всички отслабващи!!!

Чуденка :)

Здравейте, Група. Днес попаднах на статия за Ваня Червенкова, която отслабнала с 35кг. С диета за 12 дни. Много фрапиращо ми се струва Пак е на принципа на разделното хранене ,но много по ограничено.Какво мислите вие, според мен това е голям шок за организма :) Хубава вечер и много минуси ;)

Здравей, Теди!

И аз почетох тази информация. Ето какво мисля за това - първо, това е малка реклама, от време на време трябва да се говори за тези хора, когато излязат от светската суматоха за по-дълго време. Второ, така е написано, но дали наистина е отслабнала само за 12 дни и дали не е прилагала нищо друго освен описания начин на хранене, ние не знаем. Трето, рязкото смъкване на толкова много маса се отразява крайно негативно на организма като кожата увисла, а килограмите доста бързо се връщат, защото нали не забравяме, че нашето тяло помни точно 90 дни какви са били формата и пълнежът му, и иска да си ги придобие отново, ако не са минали 90 дни и после още 90 със захранването. Затова нашата диета е 90-дневна прюс 90 захранване и после преминаване към разделно хранене. Ако Ваня Червенкова си остане с 12-те дни, много скоро ще трябва да започне отначало със свалянето на 35 кг и дори още отгоре. Та така. Май се увлякох в обясневията, но искам да изтъкна предимствата на бавното, постепенното, изпробваното от много хора отслабване с 90-дневната диета. Желая на всички прекрасен петъчен ден!

Здравейте

Здравейте отслабващи,как върви режимът?Има ли минуси,надявам се при вас поне да има напредък.Миналата година като,че ли беше по-добре,сега смъкнах едни 3кг и нищо,а ми остават 10дни ди водния.Мисля си дали заради цикъла има застой,дано да е така,но ще видим.Нещо не пишете напоследък,споделяйте минусите.

Здравейте

Здравейте момичета и момчета днес ми е плодов ден, а утре първи воден не знам как ще се издържа, съм сигурна в едно ще издържа по някакъв начин. Трудничко е защото трябва да готвя на мъжа ми а и той като яде пред мене става още по трудно, но предполагам, че всички сте изпитали подобно наказание :) събота ще ви пиша за резултат лека и усмихната вечер от мен.

киноа

Здравейте, киноа в кой ден се яде, 2ри?

киноа

Да във варивата е,така и не съм си готвила ...как я приготвяте?

Аз мислех че

Аз мислех че киноа се яде 1 ден понеже при други хранителни режими, които съм спазвала съм я хапвала главно заради високото съдържание на протеини.

Има ли някой на

Има ли някой на лунна днес?

Здравейте,Група

минах да ви прочета,че ви пропуснах няколко дни.Рея,миличка моите съболезнования за татко ти,тежко е да загубиш родител,независимо от възрастта.Gacony на теб честит рожден ден,жив и здрав и все такива добри резултати :) Аз имам малки нарушения,че бях на рожден ден и прегреших с в белтъчния с малко торта,надявам се утре кантара да не ми натрие носа.Иначе и аз след водния съм си все едни кг,но дано след втория воден нещата се регулират и да имам добър резултат.Лека и спокойна вечер.

Някой от вас

Някой от вас спортува ли успоредно с тази диета?

Аз спортувам. С

Аз спортувам. С 90 дневното предизвикателство на Руми. Така двете ми се съчетават идеално, докато малкият спи и тренирам. Хубаво е, че нейните тренировки са по 15-30 мин. :)

Аз не

Аз не спортувам, но много ходя. Движение, всеки ден.

Слави,Дани

Слави,Дани ,Мими как сте ?Дани стомаха поспепенно се оправя.На 25-ги пак ще линувам да поправя някоя друга грешка и така.Чакам водния и ще пиша какво съм ги надробиа с кг.Това е от мен за сега.Успех на всички .До скоро .

Гакони ,сега да

Гакони ,сега да честитам теб.Малко късно но ....не бях ви чела .Здраве ,късмет и повече щастливи моменти с хората който те обичат и обичаш.Браво за дисциплината която си налагаш,трябва да се учим от такива като теб.Успех.

Мерси от

Мерси от Гацони!

Рея,и аз не бях

Рея,и аз не бях влизала да чета.Много съжалявам за случилото се и ми се иска да ти дам подкрепа.Хубаво е че се държиш и не си нарушила режима.Мойте най-искренни съболезнования.Пиши когато можеш.Целувки.

gacony, честит рожден ден

Бъди здрав и успех в това, което си започнал!!!

Мерси! Трогнат

Мерси! Трогнат съм от вниманието! Живи и здрави и много минуси на кантара!

до gacony

Във вчерашния коментар си написал, че днес навършваш 61 години. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Здраве, щастие, късмет и много любов! Бъди все така упорит във всяко начинание. Приятно изкарване на празника.

Мерси!

Мерси! Благодаря за вниманието! На 61 съм 82. Преди половин час направих последното мерене. Хубава вечер!

Привет на всички!

Здравейте! Първо да отговоря на въпроса, който ми е задала izoma- не мога да кажа съвсем точно колко съм свалила, защото започнах да следя разликата малко по-късно от началото на диетата. Мога да кажа, че преди да започна бях около 72-74 гк при положение, че съм висока 156 см. До първия воден ден - 02.02. бях на 64 кг, след което "замръзнах" на това положение. Бях се притеснила, че нещо не е на ред, но след прочетеното от вас се успокоих. На 03.03 ми е втория воден ден и в момента съм 61 кг. Надявам се след него да има някакво движение надолу, но дори и да не стане съм доволна от себе си-вече изглеждам добре, чувстам се по същия начин.Още в началото имах подкрепата на съпруга ми, който каза, че в това отношение съм "голям инат" и че е сигурен, че ще успея, а сега вече и щерките казват че изглеждам великолепно. Въпреки всеобщото мнение, че годините не ми личат аз не ги крия - на 47 съм, но в момента се чувствам доста подмладена. Искренно се възхищавам на gacony за волята и хъса който има за да се чувства и изглежда по-добре както здравословно, така и физически и се убеждавам, че за това начинание няма възрастови граници. Единственото, което ме притеснява е - какво ще се случи след края на диетата и след края на захранването, защото при мен "пълнотата" е генно заложена - в целият ми род няма слаби хора, особенно от страна на майка ми, а аз съм нейно копие /освен килограмите-аз съм най слабата в рода/. Ще си наложа воля за един плодов ден всяка седмица- но дали ще е достатъчно да запазя поне част от разликата на долу? Ако някой има представа- моля да ми отговори. На всички - хубав ден и много успехи! Само не се предавайте.

Здравейте! :)

Здравейте! :) Имам няколко въпроса относно тази диета. Първо, понеже забелязах че храненията са разделени на три- закуска, обяд и вечеря, а в деня за варивата, въглехидратния и плодовете интервала между тях трябва да е до два часа, тоест стават повече хранения, как се разпределя храната? Също така искам да попитам понеже пия кафето с мляко може ли поне в протеиновия ден да го пия така? И още нещо, във въглехидратния ден сладкишите са за вечеря, задължително ли е или може да се размени друго хранене? Започнах диетата вчера, но не смея да имам някакви очаквания, тъй като нямам никаква воля и каквато и диета да съм започвала съм се проваляла...

Здравей първо

Здравей първо за интервалите те показват през колко време да се храним интервалите във въглехидратния и плодовия са по кратки,защото стомаха по бързо преработва храната.Значи,че през два или четири часа можеш да си хапваш плод ако изпитваш силен глад, до като дойде време до основното хранене.Относно кафето и аз го пия с малко мляко и ти по два пъти на ден и до момента не ми пречи за 29 дена съм -8 кг. А за волята и аз хич я нямам но след първите свалени килограми се мотивирах много и във въглехидратния ден също заменям по някой път сладкишите с това което съм яла на обяд.Дано съм ти била полезна.

Много

Много благодаря за отговора. Дано успея да сваля и аз излишните килограми.

Нели, Славе, Дани, Мими....

Отдавна не съм писала и не съм влизала, но нямам нарушения. Славе, аз се прибрах преди две седмици. Баща ми си отиде от този свят и сега съм при майка до края на март. Иска ми се да си я взема с мен. Дано да и стане визата до тогава. Пак ще пиша като мога. Целувки