Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Шоколад и за кожата

На любителите на шоколада пак им излезе късметът!
Ново изследване на учени от Англия твърди, че съдържащите се в шоклада вещества съдействат за изглаждане на бръчките и защитават кожата от UV излъчванията. До този извод британските лекари са стигнали в следствие на експеримент, показващ, че хора, които консумирали по 20 грама тъмен шоколад дневно в продължение на 12 седмици, могат да прекарат на слънце двойно по-дълго време без вреда за кожата си в сравнение с хора, които не консумират шоколад.
Дерматологът оскар Хейвиа обаче е категоричен, че антиоксиданти, защитаващи кожата от слънчевото въздействие има само в черния (натуралния) шоколад.
Изследванията на екипа показали, че при любителите на черния шоколад има подобряване на микроциркулацията в кожните клетки и съоветно положителни промени във вида й.
Медиците напомнят, че трябва да се приема само качествен шоколад, като за полезен те определят тези продукти на шоколадовата индустрия, в които какаото е 70 и повече процента.
и естествено веднага следва предупреждението да не се консумират големи количества шоколад, колкото и да го харесваме. Няма да се сдобием с нежната бебешка кожа, но с някой килограм отгоре - сигурно. Така че - 20 грама черен шоколад - не е толкова малко.