Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Хард диети

Разтоварващ есен ден на тиква

През есента нашият организъм има нужда от прочистване. Това може да се постигне по различни начини, но един от най-ефективните е да се използват сезонните храни.
Предлагаме един вариант - разтоварващ ден на тиква.
Тиквата е типично есенен продукт, богат на витамини и минерали. Позволява разнообразие в начините на приготвяне.
За разтоварващия ден е добре да се избере тиква с яркооранжев цвят, която е достатъчно сладка и няма нужда да се добавя захар.
Ако предпочетете сок от тиквата, е допустимо да се добави чаена лъжичка мед.

Диета със слънчогледови семки

Диетата може да се причисли към твърде строгите. Известно е, че слънчогледовите семки са много калорични, но количеството – 150 грама на ден – компенсира този факт.

По-строгият вариант на диетата предлага 5 дни само по 150 грама семки, разделени на 3 приема. В останалото време може да се пие минерална вода, чай или кафе без захар. Най-голямата волност е чаша айран преди сън.

По-мекият вариант на диета е съчетание от различни храни и семки.
Например:
Закуска – варено яйце и 30 грама семки, кафе или чай без захар
Втора закуска: банан и 30 грама семки
Обяд – парче варена риба, 30 грама семки, чаша пресен зеленчуков сок – моркови и целина.

Пак на краставици

Диетата с краставици е призната като една от най-полезните като вариант за разтоварващи дни. Доказано е, че тя е щадяща организма, тъй като чувство за глад почти отсъства. Не трябва обаче да бъде прилагана повече от два последователни дни. Ако сте преценили, че искате да повторите разтоварването, то нека да бъде поне през седмица.

Разработен е вариант за хора, които не могат да консумират краставици без сол.

Диета „Линия 9”

Диетата е разработена от френски специалисти и не е много сложна. За едно хранене могат да се набират не повече от 9 точки – оттук е и самото име на тази диета. За целия ден не трябва да се набират повече от 20 точки, като размерът на порциите всеки си го определя индивидуално. Може да се приема храна 3 пъти дневно, като последното хранене не трябва да е след 19.00 часа.
Не се консумират: майонеза, алкохол, бял хляб и сладкиши.
По съвместимостта на продуктите действат следните ограничения: риба, птици, месо и картофи се съчетават само със зеленчуци, макарони и семена.
Плодове могат да се ядат 1 час преди основно хранене.
Блюда, в които има повече от 3 компонента не се консумират.

Храни
0 точки - подправки, лимон, вода, кафе, чай, черен пипер и сол. (Чаят и кафето без захар.)
1 точка - всички на зеленчуци (с изключение на картофи, моркови, цвекло) и маслини.
2 точки - бяло месо и постна шунка, нискомаслени млечни продукти, постна риба.

Диета с ябълков сок

Диетата с ябълков сок може да ви помогне не само да намалите теглото си, а и да тонизирате организма си, да подобрите дейността на имунната си система. Ябълковият сок е и отличен вариант за профилактика против образуване на камъни в бъбреците. Консумацията му регулира обмяната на веществата в организма.
Трябва да се знае, че не всички сортове ябълки действат еднакво на човешкия организъм. По-киселите сортове помагат да се справим с диабета, отслабват пристъпите на мигрена, действат против безсъние. След преяждане те са отлично средство за подобряване на храносмилането, но не трябва да се консумират веднага след обилното хранене. В никакъв случай не бива да се подценява способността на ябълковия сок да действа като антиоксидант.
Ябълковият сок притежава всички полезни съставки на самите плодове, от които е изцеден, но ако се премине на диета с ябълков сок, е нужно да се спазват няколко правила.

Моята евтина диета

Публикуваме диетата, както е написана от автора (ученичка в IX клас). Сложихме я в раздел Хард диети, защото не ни се струва много балансирана и е твърде еднообразна, но преценете сами.

Моята диета си я измислих сама след много четене и смятане (на калории и пари, естествено). От 1 март съм свалила 6 килограма, което според мен е добре. До края на май смятам да сваля още 4-5 и повече не ми трябват.
Кафе не пия. Не пия газирани напитки. Понякога пия чай, но много рядко, предпочитам вода, но невинаги е минерална – според парите.

Закуска - чаена чаша кисело мляко и една ръжена питка, която е малка. (Купувам питките готови. Млякото си квасим у нас.)

Естонска диета

Тази диета е твърде строга и не трябва да се прилага от хора, имащи заболявания. Провежда се в рамките на 6 дни. За да се издържи диетата, при силно чувство за глад се препоръчва към посочените храни за деня да се добавят 500 грама пресни листни зеленчуци, които се консумират на малки порции през деня.
Напълно се изключват сол, захар, растителни масла, маргарин и подправки.
Пият се достатъчно течности – вода, неподсладени билкови чайове.
Ако по време на диета се почувства дискомфорт, изразен в главоболие, виене на свят, отпадналост, тя трябва да се прекрати.

Диетата залага на монохрани за деня.
Първи ден: 5-6 варени яйца, разпределени през еднакви периоди от време.

Диета на Наталия Ветлицкая

Наталия Ветлицкая е родена на 17 август 1964 година в Москва, Русия, но едва ли по външния й вид някой може да предположи действителната възраст на тази известна певица и актриса.
Самата Наталия споделя, че по принцип контролира постоянно начина си на хранене, но смята че нейната вегетарианска диета й е помагала в определени моменти, защото с нея е успявала да свали за 15 дни 8-10 килограма. Певицата е категорична, че диетата е само за здрави хора и то със силна воля. Не съветва никого да пристъпва към нея, ако има здравословни проблеми. Смята, че не бива да се проявява фанатизъм, а разум, независимо от строгостта на диетата.
Препоръчва няколко основни правила.
За да не се губи мускулна маса, след като не се приема месо, тя съветва белтъчините да се набавят от леща, ечемик и овес.

Актьорска диета

Диетата е разчетена за 4 дни. Диетата не се препоръчва за хора със заболявания, като: високо кръвно налягане, стомашни проблеми; изтощение след боледуване.

Първи ден
През целия ден се пие само доматен сок и се яде варен ориз. Не се използват захар и сол. Няма ограничения на количеството.

Втори ден
Консумират се само нискомаслена безсолна извара и айран.

Диета с айран

Тази диета се провежда в продължение на 7 дни максимум.
айранът трябва да е приготвен от качествено кисело мляко (не е задължително да е нискомаслено) и да се употребява без сол. Да се спазва пропорцията 1:1 при приготвяне на напитката
Не се допуска по време на диетата консумация на захар.
Зеленчуците трябва да са без кулинарна обработка, месото и рибата – задушени, печени или варени.
Количеството айран се разпределят поне на 3 приема за деня.

Първи ден – пет варени картофа и 1 литър айран
Втори ден – 130 грама варено пилешко и 1 литър айран

Syndicate content