Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Фитнес

Тренировка с медицинска топка

Brett Hoebel е експерт по фитнес, който е създал твърде популярната вече програма RevAbs. Той високо цени един уред, с който жените могат да тренират, без да понасят голямо натоварване, но за сметка на това много ефективно. Това е медицинската топка. Известният треньор и експерт твърди, че медицинската топка може да се използва и в качеството си на тежест, както дъмбелите, но по същество е един универсален уред - можеш да я търкаляш, хвърляш, ловиш. Това помага за развиване на мускулите, координацията, тонизира цялото тяло.
Той предлага една тренировка от 4 упражнения, които могат да се изпълняват както във фитнес залата, така и в дома  или на открито - поляна, плаж и др.

Тренировката по принцип е кръгова.
Първото упражнение се изпълнява с 10-12 повторения.
Почивка - 30 секунди.
Второ упражнение - 10-12 пъти.
Почивка - 30 секунди
По тази схема трябва да се изпълнят и 4-те упражнения и да се затворят от 2 до 4 кръга.

1 упражнение
Застанете прави, топката е пред вас. Краката са разтворени на ширината на раменете. Вземете топката и я вдигнете над глава, като ръцете са леко сгънати в лактите.

Тренирайте гърба, жени

Много жени не обръщат внимание на своя гръб, макар че искат да имат съвършена фигура. Това обаче е голяма грешка. Не става дума жената да има огромен гръб, а здрав и същевременно изящен, с добър рисунък. За да не увеличава женският гръб обема си, е необходимо натоварването да насочи към мускулните групи, които са по-близо до гръбнака. Не трябва да се забравя и факта, че упражненията за гръб влияят при жените положително и на бюста. Тъй като гръдните мускули се явяват антагонисти, те през цялото време на упражненията за гръб са под напрежение. Резултатът е, че трениращите жени добиват и красива осанка.
И така, само четири упражнения и ще имате великолепен гръб:

1 упражнение – разтягате мускулите в долната и горната част на гърба.
Седнете на пода, разтворете краката встрани. Сгънете ръцете в лактите и ги дръжте на височината на раменете, дланите са надолу. Направете мах назад. Върнете ръцете в изходно положение и направете наклон напред, като докосвате пода с ръце.

Елиша Кътбърт: спортът поддържа младостта

Елиша Ан Кътбърт е родена на 30 ноември 1982 г.  в град Калгари, Канада.
Тя има елегантна фигура, но смята, че до известна степен дължи това на добрите си гени. И все пак, след като дълго време не се е занимавала с фитнес и други сериозни тренировки, след навършване на 25-годишна възраст се заема сериозно със спорт.
Преценката й, че за да си в отлична форма, трябва да се потрудиш, се оказва вярна, защото Елиша се отличава не само със стройност и гъвкавост, а се чувства жизнена и неуморима. В интервю споделя, че бяга всяка сутрин - 6 пъти седмично по 45 минути и посещава стречинг-тренировки в зала. Към всичко това е добавила и занимания с йога.
Предпочита да бяга по улиците. Смята, че различния терен, възникналите препятствия я правят по-комбинативна и развиват по-пълноценно мускулите й. Занимава се и на пътека, когато се налага.
Най-хубавото според нея е, че не е изградила строго разписание на времето си. Прави каквото трябва и когато трябва.
На въпроса как се е заставила да обикне фитнеса, актрисата се смее и отговаря, че тук не става дума за обич, а за убеждения. Тя е убедена, че редовните тренировки са единствения път за запазване на младостта, жизнеността и доброто самочувствие.

Опитайте за отслабване и здраве

Само 12 минути интензивни упражнения за седмицата са достатъчни, за да подобрите здравето си и да се избавите от наднорменото тегло.
Може и да не ви се вярва, че това е така, но учените твърдят, че са достатъчни 4 минути на ден три пъти седмично, прекарани в интензивна тренировка, за да изгорите максималното възможно количество калории.
Резултатите са на лице при група доброволци, които намалили наднорменото си тегло с 10%, след като спазвали указанията на спортните лекари и екип от медици, наблюдаващ други показатели, като кръвно налягане и ниво на глюкозата в кръвта.
Според предишни твърдения на лекарите, за да се поддържа нормално тегло и да се постигнат нормални параметри на здравето, са необходими 120 минути умерена физическа натовареност или 20 минутна интензивна тренировка. Последните проучвания обаче сочат, че 12 минутна интензивна работа, разделена в три тренировки, е напълно достатъчна.

Конна база Драгалевци пита:

езда

Мини степер за отслабване

Мини степерът е един удобен уред за домашна употреба, но много от хората, които искат да отслабнат, се питат дали е достатъчно ефективен. Има таблици, в които се посочва, че за 1 час тренировка могат да се изгорят само 220 калории и това подтиква към размисъл дали си струва усилията цялото това занимание.
На първо място помислете, че това е един универсален уред за тези, които целят отслабване – можете да крачите, като същевременно с дъмбели тренирате бицепса, трицепса, делтоидите.  Можете да разгрявате тялото си преди силови занимания, а можете да изпълнявате и самостоятелно кардио.
Не вярвайте на легендите, че тренировките на мини степер ще направят дупето ви голямо. Натоварването на големия седалищен мускул не е толкова значително, както си мислят някои. Но пък ще стегнете мускулите си добре.
Не вярвайте и че не може да се направи пълноценна тренировка – това зависи от вашите усилия, а не от самия уред. Говорим все пак за домашни тренировки с цел намаляване на теглото, а не за подготовка на спринтьори.

Колене и тренировки

Времето се затопля, жените искат да свалят някои килограм, натрупан през зимните месеци, и увеличават физическото си натоварване, посещавайки групови тренировки по танци, други тичат из паркове и градини. Всичко това е прекрасно, но за съжаление често се получава и един твърде неприятен момент – болки в коленете. И тренировките спират!
А всичко може да е по-различно, ако се научите да съхранявате коленете си. Дори тренировките ви да са високоинтензивни, можете да избегнете този дискомфорт без особена трудност.
На първо място не започвайте тренировките, без да сте загрели. Особено често грешат в това отношение дамите, които се включват в групи по различни видове танци. Те погрешно смятат, че сам по себе си танцът – степ, народни хора и т.н. е самодостатъчен, но това не е така. Не пренебрегвайте загряването. Отделете няколко минути и ходете с високо вдигнати колене; а после застанете на едно място с леко разкрачени крака и въртете бедрата и коленете в различни посоки. Дори добре тренираните футболисти се грижат за коленните си стави.

Гимнастика с бодибар

Даденият комплекс от упражнение е подходящ за гимнастика в домашни условия. Добре е да се изпълнява сутрин, но това не означава, че не може да се прави и в други часове. Необходим ви е само бодибар (гимнастическа палка)
1. Започнете с интензивно ходене, бягане или скачане на въже – 3-5 минути.
2. Сложете палката на раменете и я хванете с две ръце в двата края. Започнете да завъртате максимално туловището наляво и надясно. Повторете 10-12 пъти за всяка страна.
3. Хванете бодибара с две ръце и започнете да го вдигате в следния ред: напред, нагоре, максимално назад. Повторете 6-8 пъти 

Отслабване в краката – втора част

Виж: Отслабване при мускулести крака
Ако вашите крака не са с добре развита мускулатура, но са покрити с прослойка от мазнини, не бързайте да вземате препарати за отслабване. Индивидуалната реакция на тялото понякога е непредсказуема и е възможно да се стигне до нарушения в липидния обмен, а като последица – увеличаване на теглото вместо така желаното отслабване.
Не се навличайте с дрехи, които уж помагат за сваляне на килограми. Този „инвентар” е предназначен за дами с мускулести крака, които задържат вода. А ако вие сте притежателка на бедра с мазнини, можете да се сдобиете с целулит. Може и да ви звучи невероятно, но е точно така.
За вас ще са полезни аеробни и силови натоварвания, тоест спокойно можете да посещавате фитнес залата и да работите, освен на кардио уредите, с малки тежести.
Един добър вариант е да тренирате 20 минути на бягаща пътека, а след това да изберете силови упражнения, които да изпълнявате по 20-25 пъти едно след друго. Когато затворите един кръг, почвате втори.

За стегнат корем

Ако вие смятате, че мускулите на корема се различават от другите, не сте единствени, но дълбоко се лъжете.
Тъй като мнозина се заблуждават точно по този начин, те смятат, че ако правят безкрайно много коремни преси, ще изгорят мазнините в областта на корема. Но коремните мускули са като всички други. Следователно за да се развият, те трябва да се тренират постепенно и последователно. Това означава 2-3 пъти в седмицата, като се включват упражнения за различни области от корема.

Syndicate content