Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Рибна диета на Риана

Известната певица спазва тази диета, когато бързо иска да влезе във форма.  Тогава от менюто са изключени захарта, подсладените напитки, плодовите сокове, тестените храни. Риана по принцип се стреми да не използва подобни храни. Допуска понякога малки порции макаронени изделия. Нейният съвет е да се приема храна в малки количества по 5-6 пъти на ден, но понякога самата тя си налага по-строги диети за кратко време.

Примерен вариант на диетата с риба
Веднага след ставане от сън: топла вода с прясно изцеден лимонов сок (на гладено)
Закуска: варени белтъци от кокоши яйца – 2-3 броя и порция свеж ананас
Обяд: варена риба, варени зеленчуци, малко варени картофи
Вечеря: варена риба

Това е едно нискокалорично меню, което залага основно на белтъчините.
Количеството на рибата не е строго ограничено, но не трябва да надхвърля 200 грама на прием. Желателно е рибата да е от различен вид през периода на диетата.
Зеленчуците също не са конкретно определени като количество, но не повече от 250 грама на прием и не бива да са повече от 3 вида.
Приетите течности трябва да са около 2-2,5 литра: вода, неподсладен чай, зеленчукови пресни сокове.
Диетата не трябва да се провежда повече от 10 дни.
Риана не разчита единствено на диетата. Пет пъти седмично тя прави кардиотренировки на велоергометър или пътека по 30 минути.
При положение, че диетата се прилага от по-възрастни хора, кардиотренировките могат да се заменят с ходене пеша, но с малко по-висока интензивност – поне 2 пъти седмично по 2 часа