Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Релакс с топка

Изнервени сте от работата си, от горещините или от нещо друго. Не посягайте веднага към успокоителни лекарства. Но и не задържайте напрежението у себе си. Само 10 минути са достатъчни да релаксирате и да се почувствате тонизирани.
Какво ви е необходимо?
Добре проветрена стая, ако е горещо, е препоръчително да я охладите. Тиха музика по ваш избор. Малка топка, по възможност по-твърда.
1 упражнение
Легнете по гръб и се отпуснете. После сгънете краката в коленете. Поставете топката под лявото стъпало и започнете да я търкаляте напред – назад. Приплъзвайте така топката около 20-25 пъти. После направете същото с десния крак. През цялото време ръцете лежат свободно отпуснати до тялото. Можете да притворите очи и да си представяте гледки, които събуждат хубави спомени, или да си мечтаете.
2 упражнение
Седнете на пода. Свийте десния крак към тялото, левият да остане изпънат. Под коляното на левия крак поставете топката. Изнесете лявата ръка леко назад и се опрете на нея. Не допускайте  тялото да заеме положение на тъп ъгъл – ще ви заболи кръстът.
С движение от бедрото търкаляйте топката наляво – надясно –  по 10 пъти в двете посоки. Сменете позицията и направете същото с другия крак.
3 упражнение
Легнете по гръб на пода. Сгънете и двата крака. Поставете топката точно под кръста и се отпуснете. Хванете с двете длани лявото коляно. Поемете дълбоко въздух и доближете коляното максимално към себе си. Не допускайте топката да се изтърколи. Главата трябва да е отпусната на пода, не я повдигайте, леко я обръщайте в посока на работещия крак. По 10 пъти с всеки крак. Дишайте дълбоко и равномерно.
4 упражнение
Легнете по гръб на пода. Сгънете и двата крака. Поставете топката точно под тила. Обхванете главата си с двете длани и я задръжте около 2-3 минути точно върху топката. Подходящо е да вдишвате дълбоко, да изпускате въздуха и пак да вдишвате.


относно упражненията

Топка за тенис на корт подходяща ли е, или има някакви мидицински топки

Топка за тенис

Топка за тенис на корт, малка детска топка, но по-твърда-стават. Има специални масажни топки с различни размери, в случая трябва да е малка.

мерси за

мерси за отговора. Правилно ли схващам като се логнеш,виждаш новата статия,като не си логнат невиждаш новата?Погледнах за отговор и няма гимнастиката, а като се впсах я видях

Така е за

Така е за логванетоSmile

Какъв ред да спазвам

Да попитам нещо правя упражнения за отслабване, може ли да съчетавам релаксиращата гимнастика стях, кое да е първо-заотслабване или за релакс? Правя вечер за отслбване сутрин нямам време за това.

Какъв ред да спазвам

1. Загряванею   2. Гимнастиката за отслабване  3. Релаксиращите упражнение

Всеки ден ли правиш упражнения?

 

Сутрин трябва

Сутрин трябва да се бяга, но все няма време. Аз пък правя гимнастика за отслабване на обяд към 2 часа. имам почивка тогава.нямам особени резултати,но поне не напълнявам повече, то сегаот горещото и нишо не ям.Зимата е лошо,че няма и къде да се ходи и е студено

зимата се горят

зимата се горят повече калории да се топлиш...шегичка.....Тя и мойта жене все неяде,а все пък стана двойно кила.най се отслабва като се бяга,с гимнастика нестава ...плуване,крос,тенис,туризам..това му е майката.

Прав си, че

Прав си, че трябва повече движение, за да се отслабва, но хората често си намират оправдания да не спортуват, а понякога действително нямат възможност.