Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Подмладяване с охлюви

Всяка жена знае колко трудна е битката със състаряването на кожата. Може би във вашата градина кротко си пасат едни създания на природата, което могат да ви помогнат - охлювите. Стига да последвате примера на козметичен салон от Токио, Япония, където предлагат на своите клиенти процедура за подмладяване на лицето с охлюви.
Всичко е лесно - кожата се почиства от професионална козметичка, поставят се няколко охлюва и те си пълзят свободно по лицето, шията и областта на деколтето.
Според създателите на метода, слузта, която отделят охлювите съдържа протеини, антиоксиданти и хиалуронова киселина, която отдавна се използва в козметиката за подмладяване. След процедурата кожата на лицето е добре хидратирана, а мъртвите кожни клетки са отстранени от кротките гадинки.
Според Йоко Миниями, главен управител на салона, охлювите най-добре могат да помогнат, когато кожата на лицето е възпалена или изсушена като последица от непрадпазливо излагане на ултравиолетовите лъчи.
В момента "екип" охлюви се държи на специална диета от органични храни, за да се обезпечи максимален ефект от процедурата.
В японския салон един курс за подмладяване струва 243 долара. Към него се добавят и специални кремови със слуз от охлюви.
Ако сте по-смели, съберете от градинката си няколко охлювчета и пробвайте.