Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Поддържайте се като Шарлот Рамплинг

Известната актриса е родена на 5 февруари, 1946 г. в Стърмър, Есекс, Англия.
Тя първоначално има кариера на манекенка, но от 1965 г. се посвещава на киното, участвайки първо в комедията „The Knack ...and How to Get It”. Оттогава не е спирала да играе в различни по жанр филми.
Макар и на 68 години, Шарлот Рамплинг прави силно впечатление със своята елегантна фигура, с веселия си и жизнерадостен характер, с голямата си работоспособност. Може би затова никой не е изненадан от последния й голям успех, а именно избора й за лице на световно известната фирма Nars.
Каква е тайната за младост на популярната дама, може би се питат мнозина.
Самата Шарлот споделя, че се занимава с йога вече над 30 години, но не прави това заради фигурата си. Убедена е, че заниманията с йога са по-важни за нейния душевен мир, отколкото за вида й. И все пак фигурата й е впечатляваща!
Важно според Шарлот е да се поддържа постоянна активност на всички нива. Затова поставя акцента на пранаяма (йога изкуство на дишането) и медитацията. Пранаяма е мощно средство за поддържане на физическото здраве и яснотата на ума. Медитацията помага да се решат емоционалните проблеми, да се намери и осъзнае важното в живота. Важно е да се поддържа добро кръвообращение във всички точки на тялото, особено след 60-те години. Според актрисата, за да се поддържат силни мускулите на гърба, бедрата, да са здрави и силни колената, трябва да се изпълняват асани, изискващи тежестта на тялото да бъде върху ръцете или краката. Тя е убедена, че след 60-те е много важно да се поддържа активността на ума и всяка жена да разширява своите интереси, за да поддържа мозъка и тялото си в отлична кондиция.
Що се касае до храненето, Шарлот Рамплинг смята, че то просто трябва да е здравословно.