Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Пилатес

Пилатес за бременни

Метода Пилатес помага на жените много по-лесно да износят  бременността и да  родят. Този метод снижава риска от травми, както по време на бременността и раждането, така и при послеродовия период. Освен това, метода Пилатес оказва положително влияние върху развитието на детето, и помага за по бързо да се възстановяване след раждането.
След занимания с Пилатес жените получават не само по-добър мускулен тонус, но и значително снижават риска от разкъсване на тъканите по време на раждането. Пилатес подобрява сътоянието на мускулната тъкан, допринася за по-добра подръжка на корема и гръбначният стълб. Ако гръбнакът ви е изправен, то гърдите се повдигат и разширяват, което обезпечава не само по хубава осанка, но и повече място за развитие на плода.  След заниманията с Пилатес ще се усещате по-комфортно и няма да ви боли кръста. Освен това метода Пилатес ще ви помогне по-бързо да придобиете плосък корем след раждането, даже ако по време на бременността корема ви да имал сериозни размери.
Метод Пилатес не цели увеличаване на мускулната маса.

Пилатес за бременни - продължение...

Пилатес

В една от статиите вече представихме един от най- съвременните начини да оформите хармонично своето тяло - BODY PUMP / Боди пъмп /, без да се превръщате в културист, което е непосилно за повечето хора.  Но може би той ви се струва доста труден и натоварващ? Искате нещо по-леко, по-плавно, но достатъчно ефективно, за да постигнете целите: добре оформено и стройно тяло, гъвкавост, мускулен тонус,  жизненост и енергичност, контрол над стреса, добро настроение и радост от живота. Тогава опитайте Пилатес   Нали знаете колко енергична, гъвкава и неуморима е Мадона, колко добре изглежда фигурата й. Певицата е голяма почитателка на  метода Пилатес, които прилага за осигуряване на отлично здраве,  както във физическо, така и в психологическо  и емоционално отношение.

През 1914  Джоузев Пилатес създава този метод за рехабилитация и поддържане на здраво тяло. От историята се знае, че е използвал методиката за възстановяване на ранените британски войници.  Пилатес е  близо стогодишна  система, която днешният човек усъвършенства и обогатява.

Съвременният Пилатес е една интересна и полезна смесица от физически натоварвания, упражнения от балет и йога, а всичко това е съчетано със спокойна релаксираща музика. Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, като прави мускулите еластични и стегнати. Упражненията, които се играят предимно на земя, са достъпни за различните възрасти и за хора с различно ниво на физическа подготовка. Характерно е, че упражненията се изпълняват бавно. Самите движения се изпълняват само по веднъж в определен брой повторения, а не в серии. Акцентът пада върху правилната техника, а не върху количеството. Особено внимание се обръща на дишането и концентрацията на мисълта.

продължава: Пилатес

 

Syndicate content