Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Пак на краставици

Диетата с краставици е призната като една от най-полезните като вариант за разтоварващи дни. Доказано е, че тя е щадяща организма, тъй като чувство за глад почти отсъства. Не трябва обаче да бъде прилагана повече от два последователни дни. Ако сте преценили, че искате да повторите разтоварването, то нека да бъде поне през седмица.

Разработен е вариант за хора, които не могат да консумират краставици без сол.
В салата от 5 средно големи краставици е добре да се добавят няколко малки домата и една смляна зелена ябълка. За подправка на салатата е подходящ сос от 5 мл мед, 10 мл растително олио, малко настърган джинджифил, щипка чер пипер, 5 мл сок от лимон и 10 мл соев сос.
За тези, които не могат да изкарат деня само на салата, е допустимо да хапнат 4 малки парчеца ръжен хляб или 200 грама нискомаслена извара.
       
Вторият вариант е по-хард, но и той си има почитатели.
Салата се прави от 5 средни краставици, нарязан копър или магданоз. Добавят се лъжичка нискомаслена сметана и  малко лимонов сок. Не се ползва сол.
Такава салата се консумира пет пъти през деня по около 300 грама на прием.

Специалистите съветват в такива разтоварващи дни да не се приема кафе. По-добър вариант е денят да се изкара на салата, вода или неподсладен зелен чай.