Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Отслабване с вишни

Ако сте на диета за отслабване, можете често да си похапвате вишни. Имайте предвид, че вишните са по-подходящи за отслабващи от черешите, тъй като захарите в тях са по-малко. Плодовете подобряват дейността на сърдечно-съдовата система, укрепват стените на кръвоносните съдове, подходящи за са хипретоници и за хора, страдащи от атеросклероза. Вишните са много подходящи за хора, при които са установени нарушения в обмяната на веществата, при подагра и артрит. Препоръчително е да се изяжда минимум ½ чаша плодове на вишна, ако страдате от посочените заболявания.
Вишневият сок също е полезен за човешкия организъм, особено при заболявания на дихателните пътища.
За лечение се използват не само плодовете, а и листата, костилките, дръжките на плода.
С особено внимание трябва да се използват костилките  поради наличието в тях на гликозида амигдалин, който при разлагането в червата образува синилна киселина – твърде опасна за здравето на човека. Дори компоти от вишни с  костилки не трябва да се съхраняват дълго.
Тъй като вишните са нискокалорични – около 52 калории в 100 грама продукт, те са подходящи в диети за отслабване.  Освен малкото калории, плодовете съдействат за намаляване на теглото и защото подпомагат извеждането на отпадъчните продукти от стомашно-чревния тракт.
Диетата с вишни може да се прилага в рамките на 2-3 дни, а също така и като разтоварващ ден. Тя е твърде лесна: 2 килограма вишни се разделят на равни по количество 5 приема.