Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Отслабване в краката – втора част

Виж: Отслабване при мускулести крака
Ако вашите крака не са с добре развита мускулатура, но са покрити с прослойка от мазнини, не бързайте да вземате препарати за отслабване. Индивидуалната реакция на тялото понякога е непредсказуема и е възможно да се стигне до нарушения в липидния обмен, а като последица – увеличаване на теглото вместо така желаното отслабване.
Не се навличайте с дрехи, които уж помагат за сваляне на килограми. Този „инвентар” е предназначен за дами с мускулести крака, които задържат вода. А ако вие сте притежателка на бедра с мазнини, можете да се сдобиете с целулит. Може и да ви звучи невероятно, но е точно така.
За вас ще са полезни аеробни и силови натоварвания, тоест спокойно можете да посещавате фитнес залата и да работите, освен на кардио уредите, с малки тежести.
Един добър вариант е да тренирате 20 минути на бягаща пътека, а след това да изберете силови упражнения, които да изпълнявате по 20-25 пъти едно след друго. Когато затворите един кръг, почвате втори. В началото започнете с 2 кръга, а после можете да достигнете до четири. След кръговата тренировка с тежести, пак стъпвате на пътеката и правите кардио тренировка с ниска интензивност около 30 минути.

Ежедневното ви меню трябва да е в порядъка 1200 – 1700 калории. Нужно е да наложите строго ограничение на сладкото, тлъстото, пърженото. Всъщност от сладките храни е най-добре да си позволявате само плодове.
Съчетанието от редовни тренировки и строго спазвана диета (без гладуване) скоро ще даде резултати и мазнините по вашите бедра и прасци ще започнат видимо да намаляват.