Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Отслабване в краката

Всяка жена си мечтае за стройни крака, но опитите за постигане на тази цел много често завършват с разочарование. Причината за провал най-често е в неправилния подход. Обикновено се търси „вълшебна” диета или система от упражнения, способни да изваят женските крака, а не се мисли за изходните данни. И медикаментите няма да помогнат, ако не се помисли по един важен въпрос – от какъв тип са краката, които трябва да се променят.
Те могат да бъдат с развити мускули на бедрата и прасците и да има малко количество мазнини, а може и да няма такава.
В такъв случай не гладувайте, не минавайте на строги диети. Най-много да си навлечете разстройство в хранителното поведение и да загубите мускулен тонус. Не пропускайте в дните за тренировка да приемате белтъчини. Нужни са ви малки порции протеини, за да поддържат метаболизма ви и тонуса на мускулите. Ако се храните само със зеленчуци, обемът няма да спадне, но вероятно ще се появи целулит. Мускулестите крака са нещо хубаво, но да ги „изваете” с глад или диета с краставици, например, няма да успеете.
Ако вече сте си помислили, че трябва да се предадете, не е така.
Необходимо ви е правилна диета, като следите не само за количество белтъчини, а и за количеството на простите въглехидрати.


Ето едно примерно меню:
Закуска – каша от овесени ядки с вода (без захар, без мляко). Можете да си избирате различни каши.
Втора закуска – зелена ябълка.
Обяд – зеленчукова супа, 150 г пилешки гърди, задушени зеленчуци.
Следобедна закуска – чаша кисело мляко.
Вечеря – 300 грама салата от пресни зеленчуци, 100 грама варена или печена риба.

Подобно меню е достатъчно строго, но няма да гладувате. В съчетание с правилни тренировки, скоро ще забележите промени във вида на краката си. Силуетът им ще започне да се променя.
Тренировките трябва да са предимно в кардиозоната. Изберете си да тренирате на: пътека, велоергометър; може тай-бо; танци. Не забравяйте разтягането, то е важно за вас.
Наблюдавайте внимателно промените. Когато мастната прослойка се стопи, е нужно внимателно да преминете към режим: 2 статични силови (каланетика, пилатес, боди баланс) и 3 аеробни тренировки в седмицата.
Ако пък непременно искате да тренирате във фитнес зала, предупреждаваме ви, че не бива да се предоверявате на инструктор, който веднага ви праща по уредите, без да е прецил в какво състояние са краката ви, които искате да изваете.
В следващата статия ще ви предложим вариант за работа при крака, по които мазнините са повече, а мускулатурата не е развита добре.