Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Кедрово масло

Кедровото масло е богатство от природата, което не всеки умее да използва. То е с много богат състав и може да ви помогне в борбата с умората и щетите, които стресът и времето нанасят на вашата красота. Нужно е да се прави разлика между растително и ефирно кедрово масло. Растителното масло от кедър се използва като добавка в храна, а ефирното намира широко приложение в козметиката. Етречиното масло се произвежда от ядките на сибирския кедър или от дървесината на хималайския кедър, докато растителното масло е продукт на кедровите орехи.
И в двата вида кедрово масло се съдържат витамини от В-групата, предимно В1, В2, В3, витамин Е, както и минералите: магнезий, цинк, манган, желязо; Омега3 и Омега6.

Ако искате да сте бодри и енергични, можете да си направите един благотворен коктейл с растително кедрово масло: нарежете 2 чушки и четири едри домата и изцедете сока от тях. Добавете една супена лъжица кедрово масло и разбъркайте добре. Цялото количество се разделя на две порции, като едната се изпива в сутрешните часове - вместо втора закуска, а другата порция се приема около 16.00 часа.

Кедровото масло може да ви помогне и в борбата с целулита, но трябва да сте достатъчно постоянни и упорити.
Смесете 4 чаени лъжички кедрово масло, с 2 капки етерично масло от лимон, 3 капки чаено масло и 2 капки масло от иланг-иланг.
Тази смес се нанася ежедневно върху проблемните зони с леки кръгови движения. Особено благотворно е действието й след душ.