Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Кардио тренировки – лятно отслабване (2 част )

Виж: Първа част
1. Каране на колело (20 км в час)
Този вид спорт не е много тежка аеробна тренировка, ако се кара по равно, но пък е много полезен. Ако се избере хълмиста местност, нещата се променят в зависимост от терена. Най-добре е да се избере терен, при който ще има редуване: равно, хълмист участък, спускане.
Начинаещите трябва да започнат с тренировка от 25-30 минути, а подготвените е нужно да карат велосипеда поне 60 минути.
Внимавайте за пулса – 135-140 удара в минута.
30 минути – 267 калории

2. Аквааеробика
Тренировка с бонус. Ще изразходвате допълнителни калории, за да поддържате температурата на тялото си. Можете да ползвате утежнения за краката или да сложите специален колан с тежест на кръста.
30 минути – 265 калории

3. Плажен волейбол
Тази тренировка ще помогне освен за изгаряне на калории и за оформяне на мускулите на краката, гърба, ръцете, коремната преса. С колкото по-голяма скорост се движите, толкова по-добре.
30 минути – 263 калории

4. Дайвинг (водолазно плуване)
Ако си мислите, че е лесно да плувате под вода, ще се убедите, че това не е така, особено ако трябва в продължение на 30 минути да правите това, защото трябва да преодолявате подводното течение. Укрепват мускулите, полезно е за сърдечно-съдовата система. Всички обменни процеси са в ускорен режим. Трябва ви обаче инструктор, поне в началото!
30 минути – 180 калории

5. Водни ски
Много приятна тренировка, особено за жени. Всички проблемни зони ще бъдат натоварени: корем, долната част на гърба, ръцете, краката. Развивате издръжливост, координация, сила на мускулите. Трябва да се стараете по време на карането да държите гърба прав.
30 минути – 177 калории