Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Кардио тренировки – лятно отслабване

Лято е, което значи време за отдих, за пътуване, почивки. Това пък значи, че невинаги можете да грабнете сака и да отидете до любимата си фитнес зала; да направите редовната си домашна тренировка, с една дума – да се занимавате със спорт според установените си навици. Но пък това не значи, че нямате възможност да се грижите за фигурата си.
Предлагаме ви списък със спортни дейности и калориите, които бихте могли да изгорите, ако ги практикувате, изготвен от специалисти на сп. Shape. Дори да сте на почивка, на село или където ви е хрумнало да заминете, просто се огледайте и помислете дали не можете да изберете нещо от този списък – хем забавно, хем полезно.

1. Бягане по стълби нагоре
Навсякъде можете да намерите стълби. Този „кардио уред” е един от най-полезните и нито трябва да го носите в куфар, ако пътувате, нито да му търсите място, но помнете, че ви трябват удобни обувки. Можете да добавите и някакви тежести, които да държите в ръце: дъмбели, тежки книги, бутилки с минерална вода .
Въздействате предимно на мускулите на краката – бедра, прасци, на седалищните мускули. За сърдечно-съдовата ви система също ще има полза. Ако бягате достатъчно бързо, за 30 минути ще изгорите 450 калории. Идеално, още повече ако тренирате поне 3 пъти седмично, а защо не и 5 пъти.

2. Бягане (скорост 16 км в час)
Много ефективна тренировка, натоварвате практически всички мускулни групи. Внимавайте каква стойка заемате по време на бягането – дръжте гърба изправен, гледайте напред към хоризонта, движете се с удобна и естествена за вас крачка – не ситнете, не правете огромни крачки.
30 минути – 375 калории

3. Водно поло
Естествено това се практикува в басейн. Укрепвате мускулите на ръцете, на гърба, коремните мускули и тези на краката. И не гледайте как другите се борят за победа, играйте активно, забавлявайте се!
30 минути – 300 калории

4. Бързо плуване стил кроул
Изгарянето на мазнините ще е резултат от разликата между температурата на водата и аеробното натоварване. Работят на практика всички мускули. За да засилите ефекта, засилвайте скоростта, а ако сте добър плувец – можете да добавите и тежести на краката.
30 минути – 285 калории

5. Скачане на въже
Няма да ви натежи въженцето, ако го сложите в багажа си. Скачайте в продължение на 15-30 минути без прекъсване. Помнете, че трябва да следите пусла, за да сте в аеробен режим.
30 минути – 270 калории.
Следва