Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Каланетика

Релакс с топка

Изнервени сте от работата си, от горещините или от нещо друго. Не посягайте веднага към успокоителни лекарства. Но и не задържайте напрежението у себе си. Само 10 минути са достатъчни да релаксирате и да се почувствате тонизирани.
Какво ви е необходимо?
Добре проветрена стая, ако е горещо, е препоръчително да я охладите. Тиха музика по ваш избор. Малка топка, по възможност по-твърда.
1 упражнение
Легнете по гръб и се отпуснете. После сгънете краката в коленете. Поставете топката под лявото стъпало и започнете да я търкаляте напред – назад. Приплъзвайте така топката около 20-25 пъти. После направете същото с десния крак. През цялото време ръцете лежат свободно отпуснати до тялото. Можете да притворите очи и да си представяте гледки, които събуждат хубави спомени, или да си мечтаете.

Стегнат корем и красиви бедра

Навярно сте купили вече банския костюм, избрали сте място за почивка на море и чакате с нетърпение деня на тръгването. А помислихте ли как изглеждат бедрата и коремът ви? Ако се харесвате, което е много правилно, можете да се погрижите за доусъвършенстване на формите си. Ако прецените, че имате нужда от  малко отслабване, започвайте. Не е необходимо да посещавате фитнес зала. Трябват ви приятна музика и желание!
Предлагаме ви 11 упражнения от каланетиката, които са леко усложнени, за да ви помогнат  да премахнете излишни килограми и да придобиете по - привлекателни форми. Намерете време - по 1 час 2 - 3 пъти седмично и ще се радвате на плосък корем и стегнати бедра.
Пък и защо да се трудите само заради почивката на море, хубавата женска фигура си личи и под зимните дрехи, нали.

 Изходно положение за първите 4 упражнения – лег по гръб.
 
1. Повдигате единия крак нагоре под ъгъл 90 градуса. Другият крак е на 5 -10 см от пода. Двата крака и пръстите им са изпънати. Протегнете ръцете напред като в опит да достигнете до нещо. Стремете се да отделите лопатките от пода. Задръжте така 60 секунди. Повторете, като смените краката.
6 повторения. Бавно темпо.
 
2. Същото изходно положение като в упражнение 1, но сгънете в коляното крака, който е успореден на пода. Стъпалото се опира в пода. Задържате позата 60 секунди. Правите същото с размяна на краката.
6 повторения. Бавно темпо.
 

Каланетика

Каланетиката – спорт, практикуван основно от жени, ритмичен, не много натоварващ и все пак оказващ видим ефект върху фигурата на всяко сериозно заело се с това момиче.
Каланетика -  съчетание от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, активизиращи отделните мускулни групи чрез фини и прецизни движения.
При това упражненията са лесни за усвояване. Изпълняват се на приятна музика, за да се чувствате релаксирани, тонизирани и способни да се съсредоточите. Времето за тренировка е и време за психическа релаксация.
Създателка на каланетиката  е Калан Пинкни. Откриването на каланетиката за създателката й е било стратегия на оцеляване.
Лекарите й предричали болки в гръбнака и няколко неприятни операции на коленете. Тъй като болките в гърба упорито не преминавали, се принудила сама да измисли лечение за себе си.
За начало решила да използва начина на движение, научен от балета. Установила, че минимална промяна в позицията може да премахне болките.
Каланетиката е подходяща както за млади така и за възрастни хора. Всички, включително и тези, които са напълно схванати, ще се научат да контролират тялото си, макар и с известни усилия в началото. Отпускането на мускулите е едно от основните неща в Каланетиката, така се активират по-дълбоко разположените мускулни пластове, премахва се натиска върху долната част на гърба и се избягват травми. В Каланетиката се натоварва минимално кръста и гръбначния стълб. Като изпъвате гръбначния стълб и тренирате подържащите го мускули, натиска върху гърба се смекчава, а разтягането на гръбнака подобрява стойката.

Syndicate content