Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Изящни и оформени прасци - упражнения

Много жени не харесват прасците на краката си. Само 5 минути на ден могат да ви помогнат да оформите изящни прасци и да изчистите подкожните мазнини.
Упражнение 1
Застанете прави, съберете краката, отпуснете ръце до тялото. Правете непълни клекове, като се стараете да пружинирате с краката леко. Петите да останат плътно прилепени до пода, не се повдигайте на пръсти. Продължавайте 3 минути да прикляквате. Упражнението е полезно и за бедрата ви, без да ги натоварва особено много.

Упражнение 2
Седнете на пода, изпънете краката пред себе си със събрани ходила и изпънати пръсти, с ръце се подпрете на пода, като тялото е с лек наклон назад. Като влачите левия крак към себе си, се опитайте максимално да го доближите към себе си (не сгъвайте в пръстите), а десният да остане силно изпънат. Повторете по 20 пъти за всеки крак. След това 15 пъти изпълнете упражнението, като работите с двата крака едновременно.

Упражнение 3
Застанете прави. Изнесете десния крак назад, изпънете го така, че да се опира само на пръстите. Започнете да пружинирате, като се стремите максимално да се доближите до пода. Работете с умерено темпо. За всеки крак – по 30 секунди, смяна, пак 30 секунди – по 4 смени.

Много жени смятат, че прасците им са тънки и имат желание да ги развият и оформят. Известно е, че прасците са значително трудна мускулна група и изискват по-значимо натоварване, тъй като от ежедневните ни движения са тренирани в голяма степен. Карането на колело по хълмист терен е твърде подходящо, когато целта е уголемяване мускулите на прасците. Велоергометър е другият вариант. Предлагаме и няколко упражнения. Нашият съвет е натоварването да става постепенно, като се увеличава броят на повторенията. Трябва да сте внимателни и ако имате разширени вени.
Упражнение 1
Застанете прави, съберете краката, после разтворете леко пръсти, а петите да останат събрани. Повдигнете се на пръсти, отпуснете се на пети, пак пръсти, отпуснете се на цяло ходило. Движете се ритмично, можете да броите с бързо темпо. Когато сте на пръсти, се опитвайте максимално високо да се повдигнете. Работете така 3 минути. Никак не е лесно, затова ако почувствате голямо напрежение, почнете с по-малко време, а след няколко дни ще достигнете 3 минути.

Упражнение 2
Легнете по гръб, пъхнете ръце точно под кръста, вдигнете крака под ъгъл 45° и карайте въображаем велосипед. Добре е да имате помощник, който да сложи длани върху двете ви ходила и да оказва съпротивление. Карайте така „колелото” 5-7 минути

Упражнение 3
Намерете дебела книга или дъска – 6-8 см. Стъпете така, че пръстите на краката ви да са на нея, а петите извън нейната плоскост. Повдигате се максимално на пръсти, отпускате се на пода на пети. Не се тръскайте рязко, ще си натрапите петите, а най-добре е да сте обути в спортни обувки. Повторете 30-40 пъти. Ако ви е трудно да запазите равновесие, хванете се леко за облегалка на стол.