Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Елиша Кътбърт: спортът поддържа младостта

Елиша Ан Кътбърт е родена на 30 ноември 1982 г.  в град Калгари, Канада.
Тя има елегантна фигура, но смята, че до известна степен дължи това на добрите си гени. И все пак, след като дълго време не се е занимавала с фитнес и други сериозни тренировки, след навършване на 25-годишна възраст се заема сериозно със спорт.
Преценката й, че за да си в отлична форма, трябва да се потрудиш, се оказва вярна, защото Елиша се отличава не само със стройност и гъвкавост, а се чувства жизнена и неуморима. В интервю споделя, че бяга всяка сутрин - 6 пъти седмично по 45 минути и посещава стречинг-тренировки в зала. Към всичко това е добавила и занимания с йога.
Предпочита да бяга по улиците. Смята, че различния терен, възникналите препятствия я правят по-комбинативна и развиват по-пълноценно мускулите й. Занимава се и на пътека, когато се налага.
Най-хубавото според нея е, че не е изградила строго разписание на времето си. Прави каквото трябва и когато трябва.
На въпроса как се е заставила да обикне фитнеса, актрисата се смее и отговаря, че тук не става дума за обич, а за убеждения. Тя е убедена, че редовните тренировки са единствения път за запазване на младостта, жизнеността и доброто самочувствие.
И близките й се занимават със спорт - майка й ходи 3 пъти седмично на зумба, сестра й на кик бокс, брат й е хокейст (наскоро Елиша се омъжи за хокеиста Дион Фаноф).
Самата тя не обича заниманията в група и няма нужда някой да я мотивира. Сама се мотивира, защото знае, че това, което прави, е важно.
Не спазва специални диети, но винаги се грижи да избере здравословни храни. Например за закуска предпочита зеленчуци и плодове, даже не се сеща за понички, например.
Според 30-годишната Елиша не е много трудно да се грижиш за себе си, даже е забавно.