Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета със сладолед. Отслабвай с удоволствие!

Идва лято, а трябва да свалите някой килограм.
Обичате сладолед, но ви е страх от калориите в него. Спокойно. Хапнете си от това ледено удоволствие.  В 100 гр.  сладолед  има 200-250 калории, а ако изберете млечен или с минимално количество сметана , може да ги сведете до 80-100.
Защо млечният сладолед е за предпочитане? Защото в него 4% са белтъчини от животински произход, 13-14% са животински мазнини и растителни масла, 20% -захари, а останалите 60% са вода. Има и малко ароматизатори и оцветители. От друга страна сладоледът е пълноценна храна, а ако в него е вложено кисело мляко и плодове, той става дори полезен.
Доказано е, че сладолед с кафе или какао има антиоксидантен ефект, защото в какаото и кафето се съдържат полифеноли.
За да не пълнеете от сладолед, не трябва да го консумирате като десерт. Яжте го 2 часа преди или след хранене. Разбира се, че става дума за 100 -150 грама от лакомството, а не за 500 – грамова кутия.
Според учени от Великобритания и Русия сладоледът понижава нивото на стреса, подобрява настроението, защото млякото и сметаната съдържат  аминокиселината триптофан, която е мощен природен транквилант. Триптофанът действа успокоително на нервната система и съдейства за преодоляване на безсъние.

Диета със сладолед
Диетата
може да се прилага 1 ден в седмицата, но за да се постигне оптимален резултат – сваляне на  3 кг, е редно да се изпълни в 5 последователни дни.

Закуска – 100 гр. млечен сладолед, 1 сухар, 150 гр. череши или ягоди
10 часа  -  ябълка
Обяд     - 250 гр. плодова салата със 100 гр. ванилов сладолед ( в салатата да няма банани)
Следобедна закуска -  круша или диня (150-200 гр.)
Вечеря  - 1 голяма настъргана ябълка, 100 гр. млечен сладолед ( плодът може да се сменя: малини, пъпеш, сини сливи - количеството да не надхвърля 200-250 грама).

Да се пие поне 1,5 л вода.
Съчетанието със спорт или разходка е желателно.