Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета от Бия Рике

Все още сме в зимния сезон, но времето бързо минава. Ще се затопли. И тогава, тогава може и да се окажем в капана на лошото настроение заради няколко излишни килограма.
А може би не?
Да си припомним една методика за отслабване, която е създадена от диетоложката Бия Рике (Bia Rique).
Диетата е разчетена за времето от 6 до 8 седмици. Това напълно ни устройва, ако искаме да посрещнем пролетта с нова фигура. Предвижда се в резултат на точно спазване на диетата да се свалят 10 килограма. Това си е направо нова фигура!
Когато разработва тази диета, Бия Рике съветва: „Не яжте храна, която провокира апетита ви.”
Следователно човек трябва да е наясно с особеностите на своя организъм. Ако се храним с нужната култура, със сигурност ще знаем кои храни засилват апетита ни и кои го подтискат. Просто трябва да се замислим малко.
Диетата има и няколко правила, но те не са толкова непоносими.
На първо място да не се преяжда. Трябва добре да преценяваме, кога имаме усещане за ситост – обикновено е 15-20 минути след приема на храна. Няма нужда да похапваме постоянно – не сме гладни.
Да не се бърка чувството за глад с жаждата. Ако между разписаните приеми на храна, прекалено ни се дояде – чаша вода или малко парче плод. Става дума за малко парче – ¼ ябълка, 1 синя слива, кръгче ананас, ¼ портокал.
Не се консумира нищо пържено.
 
Меню
Закуска:
Вариант 1: няколко парчета риба на пара. (за предпочитане хек); две малки филийки пълнозърнест хляб, 1 варено яйце, ½ плод (не диня, разбира се, от нея може един резен); кафе или чай.
Вариант 2: 3 с. л. овесени ядки, смесени с нискомаслено кисело мляко, чаша диетично какао с мляко.

Втора закуска: рагу (4 с. л. задушени моркови смесени с 6 с.л. задушен спанак и 3 с. л. кайма).
 
Обяд: риба на пара с ориз и задушени зеленчуци.

Вечеря: лек сандвич със зеленчуци.

Диетата на Бия Рике отдавна е много популярна сред бразилките, още повече, че към нея се придържат и много бразилски актриси.
Обърнете внимание, че най-обилно е храненето на закуска. Това осигурява енергия.
Желателно е между 4-те хранения да не се консумира нищо освен вода, но вече посочихме какво допуска диетата, ако не се издържа до следващото хранене.