Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета на Надежда Бабкина

Надежда Бабкина е родена на 19 март  1950 г. в Чернии Яр, Русия. Макар и навършила вече 64 години, популярната певица изглежда много по-млада и елегантна.
Самата тя споделя, че Банановата диета и е любима и често се придържа към нея, съобразявайки се с няколко основни преимущества на тези плодове: богати са на витамини и минерали, помагат за понижаване на холестерина, източник са на енергия, подходящи са за хора, които страдат от стомашни проблеми и не на последно място – в 100 грама банани има 96 калории, които не са толкова много, ако човек се храни разумно. Не малък плюс на диетата е, че бананите съдействат за извеждане на излишните течности от организма и така предпазват от отоци. Към всичко трябва да се добави и подобряване на обмяната на веществата, както и на състоянието на кожата.

Известната певица ползва два варианта на Банановата диета.

Първи вариант – 3-4 дни
В продължение на деня се консумират 3 банана и се изпиват 3 чаши обезмаслено мляко, като продуктите се разпределят на порции, които се приемат през равномерни отрязъци от време.
Може да се приготвя и бананов шейк за разнообразие, но при спазване на броя 3:3 за деня.
Според Бабкина за времето на диетата теглото може да се намали с 3 килограма.

Втори вариант – 3-7 дни
Този вариант е по-лесен за приложение, но е и по-малко ефективен.
За деня се използват 1,5 кг банани, които се консумират, когато се усети глад.
Пият се зелен чай без захар и  минерална вода в неограничени количества.
Ако този вариант се прилага в рамките на 7 дни, се разрешават 2 яйца с цел набавяне на белтъчини.

Певицата обръща внимание на факта, че преди започване на който и да е от двата варианта, организмът трябва да бъде подготвен. Денят преди началото на диетата трябва да е значително разтоварен от тежки храни – да не се ползват пържени, тестени, сладки, солени ястия; не се консумират алкохол, газирани напитки, прекалено сладки сокове.
Важен фактор е и изборът на банани – добре узрели, с нежна сърцевина.
Сушените банани не трябва да се използват в диета за отслабване. Тъй като са много по-калорични.