Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета за отслабване в краката

Диетата за отслабване в краката се отнася към групата на диетите с понижена употреба на мазнини. Тя може да ви донесе полза само в съчетание с физически упражнения. Не очаквайте резултати, ако не съчетаете правилен подбор на храните с активна спортна дейност.
Какви храни включва диетата – продукти, които подобряват дейността на кръвоносната система и мускулите. Естествено е предпочитаните продукти да съдействат и за намаляване на мазнините в цялото тяло. Важен фактор е приемът на достатъчно количество вода – може да е чешмяна или минерална, но в никакъв случай газирана. Трябва да се изпиват около 2 литра вода дневно. Допускат се, макар и в ограничено количество, натурални плодови сокове. Препоръчително е да се пие охладен чай от шипки.
В резултат на тази диета и подходящи кардио тренировки могат да се очакват подобрения в силуета на целите крака, основно бедрата, седалищните части и ханша. Още след първата седмица би трябвало при правилна работа да забележите намаляване на обиколките, дори кантарът да не отчита намаляване на общото тегло.
Не бива да се забравя обаче, че в резултат на липсата на мазнини усвояването на някои витамини няма да е пълноценно, поради което се налага прием на поливитаминен комплекс, а ако се появи сухота на кожата, ежедневно да се приема една капсула рибено масло.
По-конкретно за диетата:
Тъй като от менюто трябва да се изключат основно мазнините, се препоръчва да не се консумират всички видове месо, а да се предпочитат само пилешко без кожа и нетлъсто телешко. Никакви консерви, колбаси, мазни риби. От млечните продукти са допустими само нискомаслените, а по отношение на сиренето и кашкавала трябва да се внимава и за тяхната соленост. Избягват се още: жълтъци на яйца, ядки, големи количества соя, големи количества шоколад (може малко блокче черен шоколад), захар. Какво е забранено – употреба на алкохол, на мазна храна, захар, сладка, сладкиши, бонбони и кафе.
И ако си помислите „Е, какво ще ядем тогава?!”, трябва да кажем, че има твърде много храни, които могат да се консумират: зеленчуци от всеки вид, само да не са пържени, плодове от всеки вид; кафяв и бял неполиран ориз, вече казахме -пилешко и телешко, кълнове, зърна; нетлъста риба, белтъци от яйца, като един жълтък на 2-3 дни е допустим; зеленчукови супи и т.н. Ако не е възможно да се храните без хляб, нека той е в ограничено количество и да е от пълнозърнести брашна.
Всеки, който е прилагал диета за отслабване, добре знае, че е най-добре да приготвя храната на пара, чрез варене или печене. Ако не сте си правили омлет от белтъци на пара, опитайте, а за плънка ползвайте задушени зеленчуци – броколи, морков, зелен боб; гъби и др.
Най-добре е да си изготвите предварително две менюта  и да ги повторите през седмица. Така ще знаете точно какво ядете, а ако се погрижите да сметнете и калориите – идеално. Диетата е 28 дневна и при съчетаване с редовно темпово ходене, тренировка на велосипед или велоергометър, плуване или друга аеробна дейност бързо може да даде резултат. Скачайте на въже, изкачвайте стълби, играйте с топка или обръч, но не си мислете, че с 20 минути ще решите проблема. Аеробната дейност трябва да надхвърля 30 минути  при работа със средна интензивност.
Не забравяйте, че не кантарът, а метърът ще ви помогне да прецените дали диета е успешна, тъй като трябва да следите дали намалява обемът на вашите бедра и прасци (ако има мазнини и по последните). Запишете си мерките в началото на диетата и контролирайте какви са промените. Не е нужно да се мерите всеки ден, подходящо е да правите измервания веднъж седмично, да ги записвате и сравнявате с предходните.


Има ли ефект

Има ли ефект тази диета? :)

:)

ima stiga da spazva6 rejima kakto trqbva na men dnes mi e parvi den i mnogo se nadqvam da ima golqm rezultat uspeh

Мерси! Успех и

Мерси! Успех и на теб! Обаче някак си ми е странна тази диета, като не е написано точно какво трябва да се яде и кога, по колко пъти и грамаж .. Ти какъв режим спазваш? :) Аз все още не съм я почнала, обмислям я :D