Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

ДЕНС - терапия


ДЕНС (Динамична Електро Невро Стимулация)-терапията активизира и възстановява изтощената имунна система на човека чрез въздействие с електрически импулси върху биологически активни зони  и биологически активни точки. Този вид терапия обединява хилядолетните знания на източната медицина и съвременните научни открития.
Човешката кожа има милиони нервни окончания, които имат връзка с вътрешните органи. Чрез модерна апаратура се генерира невроподобен електрически сигнал. На практика това е импулс с много слаб ток, който е близък до импулсите, които протичат по нервите на човешкия организъм. Импулсите проникват на не повече от 1 мм в кожата. Научно е доказано, че импулсите не увреждат тъкани и органи.  Организмът възприема импулса като собствен. Това дава възможност на мозъка да открие какъв е проблемът, за да активира защитните сили, които променят функционалната активност на  различните органи до оптималното ниво.
Основните функции на ДЕНС-терапията се изразяват в няколко направления. Тя стимулира рефлексогенните зони, предизвиквайки комплекс от реакции по саморегулация, които възвръщат нарушеното хомеостатично равновесие. Чрез нея се осъществява обратна биологична връзка, като по този начин апаратурата работи според нуждите на всеки отделен индивид. Въздейства се на конкретното  патологично огнище, като се стимулират защитните сили на самия организъм и той започва да се самолекува. Въздействието е с лекуващ характер при различни заболявания, включително остри и хронични. Подобрява се кръвоснабдяването на органите и частите на тялото, нормализира се кръвното налягане. Успешно е въздействието при болести на стомаха, жлъчката, пикочния мехур, при ставни болести като остеохондроза, сколиоза и др. Особено добри са противовъзпалителните въздействия. Терапията успешно мобилизира защитните сили в борбата им с вируси и бактерии. Тя се прилага при локални възпаления и различни инфекциозни заболявания . Използва се още при алергии от различно естество. Положителни са резултатите при умора, депресии.
ДЕНС-терапия се използва за  нормализиране на обмяната на мазнините, въглехидратите, белтъчините и минералите. Самостоятелно или в комплексно лечение е приложима при заболявания, свързани с нарушена обмяна на веществата като затлъстяване, подагра.
Терапията има и стимулиращо и козметично въздействие върху кожата.
ДЕНС-терапията e противопоказaна при наличието на байпас, бременни в 1-3 месец на бременността. Неприемлива е в алкохолно или наркотично състояние, тъй като е вероятна индивидуална непоносимост.