Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Гимнастика с бодибар

Даденият комплекс от упражнение е подходящ за гимнастика в домашни условия. Добре е да се изпълнява сутрин, но това не означава, че не може да се прави и в други часове. Необходим ви е само бодибар (гимнастическа палка)
1. Започнете с интензивно ходене, бягане или скачане на въже – 3-5 минути.
2. Сложете палката на раменете и я хванете с две ръце в двата края. Започнете да завъртате максимално туловището наляво и надясно. Повторете 10-12 пъти за всяка страна.
3. Хванете бодибара с две ръце и започнете да го вдигате в следния ред: напред, нагоре, максимално назад. Повторете 6-8 пъти 
4. Палката е на раменете, държите я с двете ръце. Наклон напред – до хоризонтално положение на туловището; наклон назад – максимално.  Повторете 10-12 пъти.
5. Много леко разкрачен стоеж, а ръцете държат бодибара отпред, на височината на гърдите. Тласък с ръцете през горе назад, като същевременно изнасяте единия крак назад, а другия сгъвате в коляното.. По същество изпълнявате напади. Връщате в изходно положение и изпълнявате с другия крак. Повторете 10-12 пъти.
6. Ръцете  с палката са отпред. Странични напади, не вдигайте ръцете горе, дръжте палката пред гърдите. Повторете 8-10 пъти.
7. Хванете палката с две ръце и я пренесете през рамо зад гърба си. Наклон напред. Връщате в изходно положение. Изпълнявате същото през другото рамо. Повторете 5 пъти за всяко рамо.
8. Леко разкрачен стоеж. Палката е пред гърдите ви, наклон, пренасяне през десния крак. Връщате в изходно положение, пренасяте през левия крак. Повторете 6-8 пъти.
9. Сложете палката пред себе си и прескачайте със събрани крака – вляво-вдясно. Изпълнете 20-25 подскока.
10. Завършете  с ходене на място и дихателни упражнения.

Ако не желаете да се натоварвате с тежестта на бодибара, можете да работите с обикновена гимнастическа тояжка, но естествено ефектът за вашите мускули няма да е същият.