Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Вибриращи таблетки против запек

Много хора страдат от запек и се опитват с какви ли не средства да си помогнат, често твърде неуспешно. Учените са разработили приспособление под форма на вибриращи таблетки, които могат да помогнат дори при тежък запек. При поглъщане устройството започва да вибрира в продължение на 6-8 часа, като по този начин стимулира перисталтиката на червата.
Първите експериментални изследвания са доказали, че новите таблетки са значително ефективни. При наблюдаваните 26 пациенти с тежък запек активността на чревната перисталтика се е увеличила двойно.
Все повече хора вече прибягват до подобна терапия. Таблетката се приема 2 пъти седмично. Обнадеждаващ е фактът, че след двуседмичен прием на вибриращите таблетки, вече не се налага да се пият традиционните слабителни средства. Когато се освободи чревния тракт, таблетката всъщност е използвана напълно и  се изхвърля от организма.
Учените съветват преди да се предприеме използване на подобни таблетки, както и на други слабителни средства, да се направи отговорно опит запекът да бъде преодолян с подходяща диета и подходящи за целта физически упражнения.