Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Бодибар – помощник в отслабването

Ако се чудите какво представлява бодибарът, най-лесното обяснение е да го наречем гимнастическа палка. Е, не съвсем, но това е прилично обяснение за неспециалисти.
А ако искаме по-подробни сведения, трябва да кажем, че първият бодибар се е появил през 1987 година и бил с дължина 1,2 м. По същество това е уред, предназначен за силови тренировки като част от аеробиката. Представлява метална пръчка, която може да има различна тежест. В днешно време размерите са от 90 до 120 см, а теглото може да е различно.
Много дами смятат, че уредът е по-удобен от дъмбелите, но това все пак е въпрос на избор.
Дължината трябва да се избира според индивидуалния ръст, а тежестта по следните критерии:
За начинаещи без никаква подготовка – 1,5-3 кг
Трениращи на средно ниво 4,5-6 кг
Опитни – до 9 кг
Опитни и системно трениращи – 12-18 кг.

Не трябва да се забравя, че уредът е за силово натоварване, което автоматически препраща към изискването за правилно дишане при упражнения с него. Предварително трябва да е опозната добре техниката на изпълнение за различните упражнения. Второто важно правило е, че броят на повторенията обикновено е по-голям – 20-30, а количеството постепенно се увеличава, когато организмът свикне с натоварването.
Силовата тренировка с този уред се явява неотменен елемент в много аеробни програми за отслабващи и се практикува в много фитнес зали.
Упражненията с тази палка могат да ви помогнат да подобрите осанката си, да стегнете мускулатурата, да тонизирате мускулите и същевременно да отслабнете. За час можете да изгорите около 500 калории, ако работите отговорно. Комбинацията от упражнения е много разнообразна, така че можете да натоварвате, която част от тялото си желаете.

Една кратка тренировка


точно това

точно това нещого търся от 2 г.обиколила съм много фитнесмагазини,но няма и няма.кажете ми от къде да си купя?

Донесъл съм на

Донесъл съм на щерката от Русия,не го пипа естествено... но можеш и да не си даваш парите - вземаш една тръба певеце, отрязваш я толкова, колкото искаш и я напълваш с пясък... запушваш и толкова. Можеш да си я избереш така, че да ти е удобна на ръката..има различни дебелини ...за Фи-то става дума. Другият вариант - вземаш лост за щанга, но може да ти е тежък - не знам.

ee,за това

ee,за това никога не бих се сетила.благодаря за съвета.още в следващите дни ще обиколя тези магазини.аз се ориентирам към живот на село,като по здравословен вариант ,а там за такива екстри забрави.затова си набавям нужни за мен уреди